Συνάντηση του Προέδρου του Σ.Π.Α.Π. Βλάσση Σιώμου με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος είχε συνάντηση στα γραφεία του Συνδέσμου στην Νέα Πεντέλη, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς.  Από πλευράς Συλλόγου παρευρέθηκαν η πρόεδρος κα Σμαραγδή, ο αντιπρόεδρος κος Αργυρόπουλος, η ταμίας κα Καϊμάκη και το μέλος κος Γουργιώτης.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου, για τις δραστηριότητες του, καθώς και την συνεργασία του με τους Δήμους που συμμετέχουν σε αυτόν. Συζητήθηκαν κατά κύριο λόγο θέματα πυροπροστασίας, κυρίως για το πως θα μπορούσε ο Σύλλογος να συνδράμει την προσπάθεια του Σ.Π.Α.Π., ενώ επισημάνθηκαν και οι μεγάλες συσσωρευμένες ποσότητες κλαδιών και χόρτων που υπάρχουν στους Δήμους Μέλη, τον πιθανό τρόπο διαχείρισης τους και την εποπτεία της περιοχής (πυροφυλάκια).

Επίσης, ζητήθηκε από το Σύλλογο ο σημειακός καθαρισμός και η ανάδειξη δύο σημείων στη Ρεματιά. Διερευνήθηκαν, επίσης, οι δυνατότητες συνεργασίας και συμβολής του Σ.Π.Α.Π. σε αναγκαίες παρεμβάσεις στις οποίος στοχεύει ο σύλλογος (φύτευση στην περιοχή της Φραγκοκλησιάς), προοπτική για την οποία υπάρχει αμοιβαία καλή θέληση.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, μετά τη συνάντηση δήλωσε σχετικά:

«Η σημερινή συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των συνεχών επαφών που έχουμε με κοινωνικούς φορείς και Συλλόγους των Δήμων Μελών μας και εδράζονται στον όσο το δυνατόν καλύτερο συντονισμό της φροντίδας του Πεντελικού μας.

Ενημερώσαμε για τις δράσεις που πραγματοποιήσαμε κατά τη διάρκεια της περασμένης και της φετινής χρονιάς, για τη βελτίωση της πυροπροστασίας και το εφετινό καλοκαίρι.  Σχεδιάσαμε επίσης από κοινού δράσεις που εξυπηρετούν τον κοινό βασικό μας στόχο, για  το ζωντάνεμα του φυσικού πρασίνου και την ανάπλαση του Πεντελικού περιβάλλοντος».

 

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.