O Σ.Π.Α.Π. πραγματοποίησε δράση εθελοντικού καθαρισμού στο Λόφο του Προφήτη Ηλία στη Νέα Πεντέλη στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Εθελοντικής Εκστρατείας Let’s do it Greece

Ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), σε συνεργασία με το Δήμο Πεντέλης, διοργάνωσε και υλοποίησε δράση Εθελοντικού Καθαρισμού στο Λόφο που βρίσκεται το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στη Νέα Πεντέλη, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Εθελοντικής Εκστρατείας Let’sDoItGreeceπου είχε σα στόχο την Κυριακή 7 Απριλίου να ενωθεί η Ελλάδα στη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Εθελοντική Δράση της χώρας, όταν την ίδια ημέρα, την ίδια ώρα σε όλη την Ελλάδα χιλιάδες θα αναλάβουν δράση ομορφαίνοντας πλατείες, πάρκα, γειτονιές, σχολεία, ποτάμια, παραλίες, λίμνες, βυθούς, βουνά και δάση.

Στον εθελοντικό καθαρισμό συμμετείχε πολυπληθής Ομάδα του Συνδέσμου η οποία αποτελούνταν από τον Πρόεδρο του Σ.Π.Α.Π. και Γενικό Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσση Σιώμο, εργαζομένους και εθελοντές του Συνδέσμου.  Ήταν εξοπλισμένη με οχήματα και μηχανολογικό εξοπλισμό και συμμετείχε ενεργά στην αποψίλωση και τον καθαρισμό ξερών χόρτων και ξερών κλαδιών στον περιβάλλοντα χώρο του Ναού, στον χώρο του Πυροφυλακίου που βρίσκεται εκεί, καθώς και στα πρανή σημεία του λόφου.

Στη δράση ήταν παρόντες η Δημοτική Σύμβουλος και Υποψήφια Δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης Γιώργος Δρόσος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πεντέλης και Υποψήφιοι Δήμαρχοι Πεντέλης Λευτέρης Κοντουλάκος και Άγγελος Παλαιοδήμος, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Γιάννης Ζούνης και Απόστολος Φραντζής, ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Πεντέλης, Γιώργος Καψιώχας, ο Ταμίας της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Πεντέλης Γιώργος Κολοβός, μεγάλη ομάδα εθελοντών και εργαζομένων του ΣΠΑΠ, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών κατοίκων της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Ξεκινάμε από το Λόφο του Προφήτη Ηλία στη Νέα Πεντέλη, τους εφετινούς καθαρισμούς μας συμμετέχοντας στο Let’sDoItGreece, μία Πανελλήνια Δράση Εθελοντισμού που κάθε χρόνο ενώνει όλη την Ελλάδα σαν μία μεγάλη Εθελοντική Οικογένεια.

Και εφέτος σκοπεύουμε να διοργανώσουμε και άλλες δράσεις σαν τη σημερινή ως επί το πλείστον εθελοντικές, καλώντας και τους πολίτες να συμμετέχουν, ανεξάρτητα από τη συνδρομή μας προς τους Δήμους Μέλη μας για τον καθαρισμό των αστικών και περιαστικών χώρων πρασίνου.  Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η σημερινή μας παρουσία εδώ, με πολυπληθή ομάδα εργαζομένων και εθελοντών του Σ.Π.Α.Π. για να υλοποιήσουμε μαζί με τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας κατοίκους της περιοχής τον σημερινό εθελοντικό καθαρισμό, σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη αστική περιοχή.  Βοηθήσαμε στον καθαρισμό του Λόφου από τα ξερά χόρτα, απομακρύναμε συσσωρευμένα ξερά κλαριά, καθαρίσαμε το χώρο από σκουπίδια.

Παράλληλα, όλο αυτό το χρονικό διάστημα που προηγήθηκε αλλά και για κάποιες μέρες ακόμη πραγματοποιούμε συνεχή κλαδέματα δένδρων και καθαρισμό ξερών χόρτων στην περιοχή του λόφου, σε συνεργασία με το Δασαρχείο Πεντέλης που διέθεσε και αυτό εργαζομένους του.

Έχουμε σα στόχο μαζί με τους πολίτες να συμβάλλουμε και να βοηθήσουμε αποφασιστικά στην καλύτερη πρόληψη δυσάρεστων φαινομένων πολύ κοντά στον αστικό ιστό, ενώ παράλληλα μεριμνούμε για την αισθητική εικόνα και διατήρηση του όμορφου περιβάλλοντος γύρω από το εκκλησάκι.

Θα ήθελα να συγχαρώ αιρετούς, εργαζομένους και εθελοντές του ΣΠΑΠ, αλλά περισσότερο τους πολυάριθμους κατοίκους της περιοχής που έχουν έρθει, για την πολύ καλή προσπάθεια που έγινε.  Θα επαναλάβουμε παρόμοιες δράσεις και σε άλλα σημεία του Πεντελικού, με την προσδοκία την επόμενη φορά να είμαστε ακόμη περισσότεροι».

 

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.