Βράβευση της Εθελοντικής Ομάδας του Σ.Π.Α.Π. σε ειδική συνεδρίαση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στο πλαίσιο του Ετήσιου Συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε.

Η Εθελοντική Ομάδα του Σ.Π.Α.Π. βραβεύθηκε από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας σε ειδική συνεδρία αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ετησίου Συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε.

Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν επίσης για την προσφορά τους όλες οι Εθελοντικές Ομάδες της Αττικής.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος με την ευκαιρία της βράβευσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή Βράβευση αποτελεί για τον Σ.Π.Α.Π. ιδιαίτερη τιμή και μία διάκριση που δικαιώνει τις προσπάθειές μας όλα αυτά τα χρόνια. Ειδικά σε μία Ημέρα σαν τη σημερινή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού και προερχόμενη από το ανώτερο όργανο της Αυτοδιοίκησης. Συγχαρητήρια στην Κ.Ε.Δ.Ε. και τον Πρόεδρό της Γιώργο Πατούλη, για αυτή την πρωτοβουλία που συμβολίζει τη σημασία που δίνεται από την Κεντρική Ένωση στους εθελοντές και τον εθελοντισμό.

 

Οι εθελοντές του Σ.Π.Α.Π. εδώ και χρόνια συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις που διοργανώνονται και σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος, του αστικού και περιαστικού πρασίνου, των δασών και άρα της ποιότητας ζωής του πολίτη.

Επίσης, έχουν συνδράμει ενεργά όταν και όποτε αυτό ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές στην αντιμετώπιση φυσικών φαινομένων και καταστροφών στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας.  Παράλληλα τα τελευταία χρόνια οι εθελοντές του Συνδέσμου μας, έχουν συμμετάσχει και συνδράμει στην ανακούφιση πολλών κοινωνικών ομάδων, με πολύπλευρες δράσεις, για την αντιμετώπιση τόσο της οικονομική κρίσης, όσο και των φυσικών καταστροφών.

  

Οφείλουμε όλοι σεβασμό και ευχαριστίες στους εθελοντές και το εθελοντικό κίνημα γενικότερα. Δεν αρκεί όμως αυτό. Απαιτείται όμως πολλή δουλειά, τόσο στην εκπαίδευση των εθελοντών και την εξειδίκευσή τους στην αντιμετώπιση πολλών ειδών περιστατικών και φαινομένων, όσο και στην εξασφάλιση τους, τουλάχιστον από πλευράς ασφαλιστικής κάλυψης και εξοπλισμού, κυρίως στο πεδίο των επιχειρήσεων.

Σε αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε όλοι να επικεντρωθούμε τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο και της αναμόρφωσης του θεσμικού και επιχειρησιακού πλαισίου της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας».

 

 

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.