Τη σημασία της εθελοντικής ενεργοποίησης για την προστασία του δάσους Συγγρού επεσήμανε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλης, στην ενημερωτική εκδήλωση του Ι.Γ.Ε για την πυρασφάλεια

Στην ανοικτή συζήτηση-ενημέρωση με θέμα: «Πυρασφάλεια 2014: Κτήμα Συγγρού και Εθελοντισμός» που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε) συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) Γιώργος Πατούλης, παρόντων, επίσης, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εθελοντών, προσκόπων αλλά και συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο δάσος Συγγρού και σε άλλους όμορους δήμους.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλης, εστίασε στη σημασία της εθελοντικής προσφοράς για την προστασία του δάσους Συγγρού, «ενός από τους εναπομείναντες πνεύμονες πρασίνου στην Αττική και μίας νησίδας πρασίνου που λίγοι δήμοι έχουν το πλεονέκτημα να χαίρονται εντός του αστικού τους ιστού» όπως τόνισε. Ο κ. Πατούλης, δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου όπως επισταμένα πράττει κατά τα τελευταία χρόνια θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στη διαφύλαξη του δάσους και κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο.

Ο Αντιπρόεδρος του Ι.Γ.Ε Πάρης Γεωργακόπουλος, ο Διευθυντής Γιώργος Μπαλωτής και ο νομικός σύμβουλος του ιδρύματος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ευθύμης Τσίγκας, παρουσίασαν το σχέδιο πυροπροστασίας για την περίοδο του 2014 αλλά και τους όρους ασφαλείας σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή των εθελοντών. Ανακοίνωσαν, επίσης, την έναρξη τήρησης μητρώου εθελοντών του Ι.Γ.Ε, στο οποίο θα εγγράφονται όλοι οι συμμετέχοντες στις πολύπλευρες εθελοντικές δράσεις που θα διεξάγονται στους χώρους του δάσους Συγγρού είτε ατομικά είτε ως μέλη οργανωμένων εθελοντικών συλλόγων. Παράλληλα, εξαγγέλθηκε η διεξαγωγή εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τους εθελοντές πυροπροστασίας με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η εθελοντική δραστηριοποίηση στο δάσος Συγγρού οργανώνεται και γίνεται πιο συντεταγμένη με τη συνεννόηση και τη συνεργασία όλων των επιμέρους συλλόγων και φορέων υπό τον συντονισμό και τις οδηγίες του Ι.Γ.Ε.

Μεταξύ άλλων, τοποθετήσεις έκαναν, επίσης, ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νίκος Χιωτάκης, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση ότι όλοι οι εθελοντικοί σύλλογοι θα συμβάλουν αφενός με τις προτάσεις τους στην ολοκλήρωση και βελτίωση του σχεδίου πυροπροστασίας για το 2014 αφετέρου στην κοινή προσπάθεια για τη διαφύλαξη του δάσους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.