Συμμετοχή του Προέδρου του Σ.Π.Α.Π. σε σύσκεψη του Πυροσβεστικού Σώματος για την προετοιμασία της Αντιπυρικής Περιόδου για το 2018

O Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος συμμετείχε σε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εμπλεκομένων φορέων στη δασοπυρόσβεση, για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.), στο Χαλάνδρι Αττικής.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, οι Γενικοί Γραμματείς Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, Δημόσιας Τάξης Δημήτριος Αναγνωστάκης και Συντονισμού Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Σωτηρίος Τερζούδης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, οι Υπαρχηγοί του Πυροσβεστικού Σώματος, Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, Αντιπεριφερειάρχες της Αττικής, Δήμαρχοι και αιρετοί από πολλούς Δήμους της Αττικής.

Στην τοποθέτηση του, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ τόνισε μεταξύ άλλων:

«Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίηση μου για την πιο έγκαιρη σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά κατανομή των ΚΑΠ Πυροπροστασίας, παρά το γεγονός ότι πιστεύω πως θα μπορούσαν να είχαν δοθεί ακόμη πιο νωρίς.

Θα ήθελα επίσης να σταθώ στο πάγιο αίτημα του Συντονιστικού των Συνδέσμων και της Κ.Ε.Δ.Ε για επέκταση των συμβάσεων Πυροπροστασίας σε πεντάμηνες, ώστε να συμπίπτουν με τη χρονική διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Η επέκταση των συμβάσεων από τρίμηνες σε τετράμηνες που έγινε αποδεκτή και συμπεριελήφθη σε πρόσφατη Τροπολογία ικανοποιεί εν μέρει το πάγιο αίτημα μας και βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση.

Είναι επίσης ανάγκη η εξαίρεση των εργαζομένων στην Πολιτική Προστασία από τον χρονικό περιορισμό παρέλευσης ενός έτους από τη λήξη της προηγούμενης συμβάσεώς τους, που ισχύει για την επαναπρόσληψη στο Δημόσιο.  Είναι αυτονόητο ότι πρόκειται για εργαζομένους με εξειδίκευση και πιστοποίηση από το Πυροσβεστικό Σώμα, ιδιαίτερα χρήσιμους και αναγκαίους στους Δήμους, στους Συνδέσμους Δήμων και γενικότερα στην Πολιτεία μας.

Τέλος, εύχομαι σε όλους τους εμπλεκόμενους στη δασοπυρόσβεση και την Πολιτική Προστασία  ένστολους και μη, καλή και ήρεμη αντιπυρική περίοδο με όσο το δυνατόν λιγότερες εξόδους».

  

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.