Στη δράση εκπαίδευσης εθελοντικής δασοπροστασίας που διοργάνωσε η Τοπική Εφορεία Προσκόπων Αμαρουσίου – Μελισσίων στο Δάσος Συγγρού, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Δήμαρχος Γ. Πατούλης

Εκπαιδευτική δράση για την εθελοντική δασοπροστασία διοργάνωσε η Τοπική Εφορεία Προσκόπων Αμαρουσίου – Μελισσίων στο Δάσος Συγγρού με σκοπό την κατάρτιση των προσκόπων σε βασικά θέματα δασοπροστασίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας τους να συμβάλουν στην προσπάθεια για την προστασία του Δάσους από τις πυρκαγιές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Στην εκπαίδευση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) Γιώργος Πατούλης.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα υλοποιηθεί με την αρωγή του Δήμου Αμαρουσίου και σε συνεργασία με το Ινστιτούτου Γεωπονικών Ερευνών σε συνέχεια πρότασης της Τοπικής Εφορείας Προσκόπων Αμαρουσίου – Μελισσίων να συμβάλουν οι πρόσκοποι στο έργο της δασοπροαστασίας με 5ωρη καθημερινή φύλαξη και περιπολία στο Δάσος από 1η Ιουλίου έως 31 Ιουλίου.

Κατά το προηγούμενο διάστημα ο Τοπικός Έφορος Προσκόπων Αμαρουσίου – Μελισσίων Νίκος Μπόγδανος, και ο Αναπληρωτής Τοπικός Έφορος Παναγιώτης Καλογερόπουλος, είχαν συναντηθεί με το Δήμαρχο κ. Πατούλη, σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα κατά το οποίο συμφωνήθηκε και η συνδρομή του Δήμου στο έργο των προσκόπων διαθέτοντας το βασικό εξοπλισμό για να μπορούν να φέρουν σε πέρας το έργο τους.

photo _1

Στη διάρκεια της εκπαίδευσης των 36 προσκόπων από τους Δήμους Αμαρουσίου, Μελισσίων, Κηφισιάς, Πεύκης και Χολαργού αλλά και παλαιών προσκόπων του Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π κ. Πατούλης, ευχαρίστησε τους προσκόπους για τη σημαντική έμπρακτη προσφορά τους στην προστασία του Δάσους Συγγρού δηλώνοντας ότι ο Δήμος Αμαρουσίου θα σταθεί αρωγός του έργου τους. Επίσης, ευχαρίστησε όλους τους εισηγητές, το Ι.Γ.Ε, τα πυροσβεστικά κλιμάκια αλλά και τους εργαζομένους του Σ.Π.Α.Π για τη συμβολή τους στην εκπαίδευση των προσκόπων σε θέματα δασοπροστασίας.

photo_2

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπονικών Ερευνών Λεωνίδας Καζακόπουλος, στην εισήγησή του μίλησε για το δάσος και τη σημασία του, ενώ ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας Δήμου Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, και εκπρόσωπος από τον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό μίλησαν για το ρόλο του εθελοντή και τα καθήκοντα που μπορεί να αναλάβει στο πλαίσιο της δασοπροστασίας.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, οι πρόσκοποι ενημερώθηκαν, επίσης, σε θέματα πρώτων βοηθειών από τον ιατρό και μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Άγγελο Καραμάνη, ενώ οδηγίες για τη λειτουργία του ασυρμάτου έδωσε ο Χρήστος Κουγιουμτζόγλου, εκ μέρους της Ομάδας Έκτακτης Ανάγκης της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών. Επίσης, ο εκπρόσωπος της δασοπροστασίας Υμηττού Βασίλης Τσαλίκης, μίλησε για το ρόλο της δασοπροστασίας και του παρατηρητή στην πρόληψη των πυρκαγιών.

Ακολούθησε επίδειξη πυροσβεστικού οχήματος από το προσωπικό του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού και του Σ.Π.Α.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.