Ο Σ.Π.Α.Π. ολοκλήρωσε την αντικατάσταση του Πυροφυλακίου «Παναγιώτης Φούρλας» στο Πεντελικό

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), ολοκλήρωσε τις εργασίες τοποθέτησης – αντικατάστασης του Πυροφυλακίου «Παναγιώτης Φούρλας» που βρίσκεται σχεδόν στην κορυφή του Πεντελικού (σε υψόμετρο 830 περίπου μέτρων) και χαρακτηρίζεται, από την εποχή που τοποθετήθηκε (εδώ και μία 20ετία περίπου), ως ένα από τα καλύτερα της Αττικής, όσον αφορά τη θέση και την ορατότητά του, η οποία δίνει τη δυνατότητα για καλύτερη εποπτεία στο Πεντελικό βουνό, με στόχο την προληπτική προστασία του από το ενδεχόμενο πυρκαγιάς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.  Το Πυροφυλάκιο έχει τη δυνατότητα να επιτηρεί σχεδόν όλο το Λεκανοπέδιο Αττικής και ενισχύει σημαντικά την προληπτική ικανότητα του Συνδέσμου.

  

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος δήλωσε σχετικά:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση που κατορθώσαμε να αντικαταστήσουμε το Πυροφυλάκιο «Παναγιώτης Φούρλας» το οποίο είχε κατ’ επανάληψη στο παρελθόν, υποστεί εκτενείς βανδαλισμούς με ένα νέο, πιο σύγχρονων προδιαγραφών, από τα καλύτερα που διαθέτουμε. Για να θυμίσουμε στους παλαιότερους και να ενημερώσουμε τους νεώτερους, το συγκεκριμένο Πυροφυλάκιο είναι από τα καλύτερα της Αττικής (με την καλύτερη θέση και ορατότητα) και είχε τοποθετηθεί στο παρελθόν (προ 20ετίας περίπου) από την ΕΠΠΑΠ και την δραστήρια Πρόεδρό της κα Γκρέης Γιαμουγιάννη, την οποία για άλλη μία φορά ευχαριστούμε θερμά για την πολύπλευρη προσφορά της.

Συνεχίζουμε και εφέτος, τις επισκευές, ανακατασκευές και τοποθετήσεις νέων Πυροφυλακίων, τη συντήρηση των πυροσβεστικών οχημάτων μας, τον προγραμματισμό και των ενεργειών που πρέπει να γίνουν, ώστε να είμαστε έτοιμοι έγκαιρα.

Θεωρώ ότι η προετοιμασία μας αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική τώρα που είναι ο κατάλληλος χρόνος, πολύ πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.  Προσπαθούμε μέρα με τη μέρα να γινόμαστε καλύτεροι, εκπαιδεύουμε συνεχώς τους εθελοντές και τους εργαζομένους μας, εκσυγχρονιζόμαστε με τη χρήση νέων τεχνολογιών, λαμβάνουμε μέτρα και ενισχύουμε τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, ώστε χάρη στην οργάνωση και το συντονισμό που επιτυγχάνεται από τη Διοίκηση, τους εθελοντές και τους εργαζομένους του Σ.Π.Α.Π., η προσπάθεια που καταβάλουμε για την προστασία του Πεντελικού να είναι επιτυχής και αποτελεσματική.

Ας είναι λοιπόν καλότυχο το νέο μας Πυροφυλάκιο «Παναγιώτης Φούρλας» προς όφελος του Πεντελικού που όλοι αγαπάμε».

  

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.