Ο ΣΠΑΠ πραγματοποίησε εργασίες επισκευής και συντήρησης των Πυροφυλακίων «Παναγιώτης Φούρλας» Νέας Πεντέλης και Αγίου Πέτρου Διονύσου.

Εργασίες επισκευής και συντήρησης στα Πυροφυλάκια «Παναγιώτης Φούρλας» Νέας Πεντέλη και Αγίου Πέτρου Διονύσου, πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), προκειμένου να είναι έτοιμα για λειτουργία, για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο 2024, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλει ο Σύνδεσμος, για όσο το δυνατόν καλύτερη εποπτεία και αδιάλειπτη 24ωρη παρουσία στο Πεντελικό βουνό.

Το Πυροφυλάκιο «Παναγιώτης Φούρλας» δίνει τη δυνατότητα παρατήρησης σχεδόν όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής, καθώς βρίσκεται σε υψόμετρο 830 περίπου μέτρων ενώ το Πυροφυλάκιο Αγίου Πέτρου Διονύσου δίνει τη δυνατότητα παρατήρησης τόσο προς τη μεριά των ανατολικών ακτών της Αττικής, από το Μαραθώνα ως και τη Ραφήνα, όσο και προς την μεριά της Πεντέλης και ενισχύουν σημαντικά την προληπτική ικανότητα και ετοιμότητα του Συνδέσμου.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος δήλωσε σχετικά:

«Συνεχίζουμε και εφέτος, τις επισκευές και συντηρήσεις σε Πυροφυλάκια που χρήζουν επιδιορθώσεις και βρίσκονται στο χώρο ευθύνης του Συνδέσμου και των Δήμων – Μελών μας, για να είναι έτοιμα να λειτουργήσουν κατά  την αντιπυρική περίοδο 2024.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που τα συγκεκριμένα Πυροφυλάκια θα είναι και πάλι σε άριστη κατάσταση, δεδομένου ότι βρίσκονται σε κομβικά σημεία του Πεντελικού. Τα Πυροφυλάκια αυτά έχουν κατ’ επανάληψη πέσει θύμα εκτενούς βανδαλισμού και προσπαθούμε να τα επαναφέρουμε σε πλήρη λειτουργία.

Η προετοιμασία μας είναι συνεχείς, προσπαθώντας μέρα με τη μέρα να γινόμαστε καλύτεροι, εκπαιδεύοντας συνεχώς τους εθελοντές και τους εργαζομένους μας και ενισχύοντας τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η προσπάθεια  που επιτυγχάνεται από τη Διοίκηση, τους εθελοντές και τους εργαζομένους του ΣΠΑΠ είναι και πιστεύω απόλυτα ότι θα συνεχίσει να είναι επιτυχής και αποτελεσματική».

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.