Με σύμμαχο το ζεστό ήλιο και μαζί με τον Πρόεδρο και Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, αναδάσωσε ο Σ.Π.Α.Π στο Πεντελικό για δεύτερη φορά το 2012

Με σύμμαχο την ηλιόλουστη μέρα, πολλοί εθελοντές όλων των ηλικιών ανέβηκαν στο Πεντελικό και συμμετείχαν στην αναδάσωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π), τη δεύτερη για το 2012, στις πλαγιές έναντι του κοιμητηρίου Παλαιάς Πεντέλης, συνδράμοντας στην προσπάθεια που συνεχίζει για να επανακτήσει το βουνό την πρότερη πράσινη όψη του. Τη δράση που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 στήριξε με την παρουσία του και ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Με διάχυτη θετική ενέργεια γονείς με τα παιδιά τους, μεμονωμένοι εθελοντές ή σε ομάδες, από διάφορους Δήμους μέλη του Συνδέσμου, παρέλαβαν τα σκαπτικά εργαλεία και τα φυτά από τα σημεία διάθεσης και κινούμενοι στην προκαθορισμένη έκταση έδωσαν ζωή στα 10.000 δενδρύλλια που προσέφερε η εταιρία ΤΙΤΑΝ Α.Ε.

04_03_12_Patoulis_2h_Dedrofiteusi_2012_SPAP_Penteli(8)

Ο κ. Πατούλης, με την ευκαιρία της συμμετοχής του στη δράση, ευχαρίστησε τον κόσμο για την αγάπη που δείχνει για το βουνό και το περιβάλλον. «Είστε οι σύμμαχοί μας στην προσπάθειά μας για να παραδώσουμε ένα ομορφότερο Πεντελικό στις επόμενες γενιές, και είμαστε ευτυχείς για τη θετική σας ανταπόκριση» ανέφερε ο κ. Πατούλης, απευθυνόμενους στους εθελοντές που στηρίζουν τις δράσεις αναδάσωσης του Πεντελικού όρους. «Με το ίδιο μεράκι που φυτεύουμε εδώ σήμερα ως Σύνδεσμος στηρίζουμε εμπράκτως και κάθε ανάλογη πρωτοβουλία» σημείωσε αναφερόμενος στην υποστήριξη του Σ.Π.Α.Π και δεντροφύτευση στα Τουρκοβούνια που διεξήχθη ανήμερα της αναδάσωσης στο Πεντελικό.

04_03_12_Patoulis_2h_Dedrofiteusi_2012_SPAP_Penteli(55)

Στην επιτυχία της δεντροφύτευσης εκτός από τους μεμονωμένους εθελοντές, σε επίπεδο ομάδων συνέβαλαν ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Αμαρουσίου, ο Σύλλογος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου, το Τμήμα Εθελοντών του Δήμου Κηφισιάς, η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.ΟΜ.Α.Κ) Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας, η 4η Ομάδα Προσκόπων Βριλησσίων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Αμαρουσίου, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαρουσίου, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, η Ομάδα Έλιξ με την πρόεδρο της Ελένη Γαζή, η Ομάδα Προσκόπων Πεύκης – Λυκόβρυσης, ο Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» κ.α.

04_03_12_Patoulis_2h_Dedrofiteusi_2012_SPAP_Penteli(1)

Για την πραγματοποίηση της δράσης συνεργάστηκαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Αμαρουσίου Νικόλας Αλεπούς, οι γενικές Συντονίστριες του Σ.Π.Α.Π Μαρία Καπασσά, και Ελένη Χρυσικοπούλου, ο Συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων του Σ.Π.Α.Π Νίκος Σταθόπουλος, ο Υπεύθυνος Περιβάλλοντος Δήμου Αμαρουσίου Παντελής Τσιτσιμπάσης, τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου κ.α.

04_03_12_Patoulis_2h_Dedrofiteusi_2012_SPAP_Penteli(7)

Τα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου φρόντισαν για την ασφαλή και άνετη μετακίνηση των εθελοντών από και προς το σημείο της δεντροφύτευσης, ενώ το Δημοτικό Ασθενοφόρο και η Δημοτική Αστυνομία Αμαρουσίου βρίσκονταν επί ποδός για κάθε περίπτωση ανάγκης.

04_03_12_Patoulis_2h_Dedrofiteusi_2012_SPAP_Penteli(10)

Παρόντες στη δεντροφύτευση ήταν, επίσης, ο Αντιπρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Βριλησσίων Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, ο Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Σ.Π.Α.Π και Αντιδήμαρχος Δήμου Κηφισιάς Νικόλαος Παναγιώτου, το μέλος της Ε.Ε του Σ.Π.Α.Π από το Δήμο Πεντέλης Βλάσης Σιώμος, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Π.Α.Π Χρήστος Ποτίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αμαρουσίου Στέφανος Τσιπουράκης, και Ρένα Χαλιώτη, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της εταιρίας ΤΙΤΑΝ Α.Ε Ελευθέριος Αναστασάκης, κ.α.

04_03_12_Patoulis_2h_Dedrofiteusi_2012_SPAP_Penteli(96)

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνει ο Σ.Π.Α.Π στους χορηγούς της εκδήλωσης: την εταιρία ΤΙΤΑΝ Α.Ε για την προσφορά των δενδρυλλίων για την πραγματοποίηση της αναδάσωσης, την εταιρία Nestle για την προσφορά καφέ NESCAFE Green Belt, την εταιρία LIPTON για την προσφορά ζεστού τσάι, την εταιρία ΚΟΡΠΗ για τις φιάλες νερού που προσέφερε στους συμμετέχοντες, τα Εξωτερικά Συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου για την προσφορά χειροποίητης ζεστής κρεατόσουπας και φασολάδας, το ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 για την ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της εκδήλωσης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.