Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το 4ο Εθελοντικό Πότισμα για το 2018 που διοργάνωσε ο Σ.Π.Α.Π. σε συνεργασία με το Δήμο Κηφισιάς και το Όλοι Μαζί Μπορούμε

Με επιτυχία και προσέλευση πολλών ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας, καθώς και εθελοντών, εργαζομένων και αιρετών ολοκληρώθηκε η δράση του 4ου Ποτίσματος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) για το 2018, στην περιοχή του Κοκκιναρά Πεντελικού, η οποία είχε δεντροφυτευθεί κατά τη χειμερινή περίοδο του 2017 και την εαρινή περίοδο του 2018.  Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Κηφισιάς και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον».

Στη δράση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας, εκτέλεσης του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού και Ύδρευσης του Δήμου Κηφισιάς Μιχάλης Καυγαλάκης, oΑντιδήμαρχος Πολεοδομικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού του Δήμου Κηφισιάς και Μέλος του ΔΣ του ΣΠΑΠ Παντελής Παπανικολόπουλος, ο πρώην Αντιδήμαρχος Εκάλης και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς και Μέλος της Εκτελεστική Επιτροπής του ΣΠΑΠ Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς Δημήτρης Λιανός και ο Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου Δημήτρης Σμυρνής.

  

Στη δράση συμμετείχαν επίσης, πολίτες που ενδιαφέρονται ενεργά για το περιβάλλον και αγκαλιάζουν κάθε δράση του Συνδέσμου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, οι οποίοι μαζί με τους εργαζομένους και τους εθελοντές, έδωσαν δροσιά και ζωή στα χιλιάδες δεντράκια που φυτεύτηκαν κατά τους προηγούμενους μήνες.

Στο πότισμα συμμετείχαν βυτιοφόρα από τους Δήμους Κηφισιάς, Παλλήνης και Χαλανδρίου, καθώς και η Εθελοντική Ομάδα της Άνοιξης.

  

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Συνεχίζουμε τα ποτίσματά μας για το 2018, με στόχο να καταφέρουμε να μη χάσουμε κανένα από τα νέα δεντράκια που φυτέψαμε το χειμώνα, ώστε να επιτύχει κατά το δυνατόν περισσότερο η προσπάθεια που καταβάλουμε για να αναγεννηθεί και πάλι το δάσος.  Τα νέα αυτά δεντράκια, έχουν ανάγκη τη φροντίδα μας και την προστασία μας για τουλάχιστον τρία χρόνια και άρα τα ποτίσματα, ειδικά κάτω από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες του ελληνικού καλοκαιριού είναι πολύ σημαντικά και παίζουν καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια που καταβάλουμε για να ξανακάνουμε πράσινο το Πεντελικό.

  

Η προσπάθεια αναζωογόνησης και ανάπλασης του Πεντελικού είναι μια διαρκής και επίπονη προσπάθεια που διαρκεί εδώ πολλά χρόνια και θέλει μεθοδικότητα, αλλά και κόπο.  Ιδιαίτερα ενθαρρυντική για την επίτευξη του στόχου μας είναι συμμετοχή ευαισθητοποιημένων συμπολιτών στις δράσεις μας, όπως και σήμερα, η οποία μας δίνει ιδιαίτερη αισιοδοξία και κουράγιο να συνεχίζουμε».

  

Ο Σ.Π.Α.Π απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Γενικό Διευθυντή του ΣΚΑΙ κ. Γιάννη Σπανολιό και στο δημοσιογράφο Γιώργο Κεραμιτζόγλου, για την πολύτιμη στήριξή τους σε όλες ανεξαιρέτως τις δράσεις του Σ.Π.Α.Π.

Επίσης ο Σύνδεσμος απευθύνει επίσης ιδιαίτερες ευχαριστίες στις εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΒΟΡΕΙΝΗ, ΔΗΜΟΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΧΤΥΠΟΣ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, καθώς και τις ηλεκτρονικές εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΘΕΣΗ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ και VrilissiaNews.  Ευχαριστεί επίσης τους χορηγούς της δράσης, την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ, και τα σούπερ μάρκετς:  Σκλαβενίτης και ΑΒ Βασιλόπουλος.

  

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.