Ζωντάνια στα νέα δεντράκια στις πλαγιές του Πεντελικού έδωσαν οι εθελοντές του Σ.Π.Α.Π στο 1ο εθελοντικό πότισμα για το 2014

Με τη σημαντική συμμετοχή εθελοντών αλλά και εργαζομένων του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) και παρουσία του Προέδρου Γιώργου Πατούλη, και μελών της Διοίκησης του Συνδέσμου πραγματοποιήθηκε το 1ο εθελοντικό πότισμα στις περιοχές του Πεντελικού όρους που δεντροφυτεύτηκαν κατά τη φετινή χειμερινή και εαρινή περίοδο. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

photo (17)

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, μεμονωμένοι εθελοντές, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων μαζί με τους ανθρώπους του Σ.Π.Α.Π και τις υδροφόρες του, αλλά και υδροφόρες και προσωπικό από τους Δήμους Αμαρουσίου, Ραφήνας – Πικερμίου, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Σπάτων – Αρτέμιδας, Παλλήνης βρέθηκαν στα δύο σημεία του ποτίσματος στις θέσεις Καραούλι και Βρύση Καρακαντά προκειμένου να διατηρήσουν στη ζωή τα χιλιάδες δεντράκια που φυτεύτηκαν κατά τους προηγούμενους μήνες.

Στη δράση παραβρέθηκαν από μέρους του Σ.Π.Α.Π, επίοσης, ο Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Σ.Π.Α.Π Λεωνίδας Ψυχόπαιδας, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Σ.Π.Α.Π και Αντιδήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας Αθανάσιος Μαργέτης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Δήμου Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο Δασάρχης Πεντέλης Αθανάσιος Ρέππας, ο Διοικητής του 12οιυ Πυροσβεστικού Σταθμού Γιάννης Καρακώστας, και εκπρόσωπος του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Με την ευκαιρία της πρώτης δράσης εθελοντικού ποτίσματος του Συνδέσμου για το 2014, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών εγκαινιάζουμε τη φετινή σεζόν εθελοντικών ποτισμάτων του Συνδέσμου, το δεύτερο στάδιο της προσπάθειάς μας που συστηματικά καταβάλουμε κάθε χρόνο για να ξανακάνουμε πράσινο το Πεντελικό. Χρόνο με την χρόνο, χάρη στη σταθερή συμμετοχή των φίλων του περιβάλλοντος που δίνουν το «παρών» στις δεντροφυτεύσεις του χειμώνα και στα ποτίσματα του καλοκαιριού κάνουμε ένα σημαντικό βήμα μπροστά στην κατεύθυνση της επίτευξης του στόχου μας».

photo (18)

Από φορείς το «παρών» έδωσαν ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος, η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Ο.Μ.Α.Κ), η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ).

photo (1)

Για την πραγματοποίηση της δεντροφύτευσης συνεργάστηκαν τα Εξωτερικά Συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου, τα Γραφεία Σ.Π.Α.Π, Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού του Δήμου Αμαρουσίου, η Δημοτική Συγκοινωνία Αμαρουσίου, που φρόντισε για την ασφαλή και άνετη μετακίνηση των εθελοντών από και προς το σημείο της δεντροφύτευσης, όπως, επίσης, το δημοτικό ασθενοφόρο που ήταν στη διάθεση των εθελοντών για κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

photo (11)

Τα εθελοντικά ποτίσματα για το 2014 θα συνεχιστούν την Κυριακή 13 Ιουλίου, 3 και 31 Αυγούστου.

photo (12)

Περιμένουμε τους εθελοντές να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους και τα επόμενα ποτίσματα του Σ.Π.Α.Π για να ολοκληρώσουμε με επιτυχία την προσπάθεια που μαζί ξεκινήσαμε το χειμώνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.