Με την συνδρομή του ΣΠΑΠ απετράπη η εξάπλωση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε οικόπεδο στην Κηφισιά

Με την άμεση και ακαριαία επέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος, της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς και κλιμακίου εθελοντών και εργαζομένων του ΣΠΑΠ με επικεφαλής τον Πρόεδρό του και Γενικό Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμο, απετράπη η εξάπλωση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο κέντρο της Κηφισιάς, σε ιδιωτικό οικοπεδικό χώρο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λεβίδου και Δημοσθένους.

002

Στην προσπάθεια επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα και συνέδραμαν οχήματα του ΣΠΑΠ και των Δήμων Κηφισιάς, Βριλησσίων και Διονύσου.

Η έγκαιρη επέμβαση και η αποτελεσματικότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε η πυρκαγιά απεσώβησε την επέκτασή της στις παρακείμενες οικίες και το μικρό πευκόφυτο αλσύλλιο στο οποίο εάν επεκτεινόταν η φωτιά, πολλά σπίτια της περιοχής θα διέτρεχαν σημαντικό κίνδυνο. Παράλληλα έγινε και αποψίλωση των καμμένων κορμών, ώστε να εμποδιστεί τυχόν αναζωπύρωση και να περιοριστούν οι οσμές από τα καμμένα.

004 005 006

Στο χώρο της πυρκαγιάς έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς και Μέλος του ΔΣ του ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός, και οι Αντιδήμαρχοι Ευάγγελος Αυλήτης και Χρήστος Καλός.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Αυτοδιοίκηση επενέβη εγκαίρως για να συνδράμει το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς. Η πυρκαγιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη αφού εκδηλώθηκε σε μια πολυσύχναστη περιοχή της Κηφισιάς, κοντά σε σπίτια και καταστήματα, αλλά ευτυχώς περιορίστηκε προτού γίνει επικίνδυνη, χάρη στην άμεση επέμβαση και τον υποδειγματικό συντονισμό.

003 007 008

Για άλλη μια φορά θερμά συγχαρητήρια στους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, στους εργαζομένους και εθελοντές του Δήμου Κηφισιάς και του ΣΠΑΠ που έδρασαν και πάλι άμεσα και αποτελεσματικά. Ο Σ.Π.Α.Π. θα συνεχίσει να είναι παρών όταν υπάρχει ανάγκη στους Δήμους-Μέλη του, αλλά και στην υπόλοιπη Αττική. Είμαστε και θα είμαστε σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου σε εγρήγορση και επιφυλακή, οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές της Αυτοδιοίκησης τόσο στα βουνά της Αττικής, όσο και στις αστικές και περιαστικές περιοχές των Δήμων μας για να συνδράμουμε σε κάθε δύσκολη περίσταση».

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.