Με σημαντική προσέλευση πραγματοποιήθηκε η Πεζοπορία στο Πεντελικό που διοργανώθηκε από τον ΣΠΑΠ σε συνεργασία με τον ΣΚΑΪ

IMG_9854

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση, η προσέλευση και συμμετοχή του κόσμου σε μια ακόμη επιτυχημένη δράση του Συνδέσμου για την Προστασία & Ανάπλαση του Πεντελικού και του Ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού ΣΚΑΪ, στην Πεζοπορία που οργανώθηκε την Κυριακή 8 Μαΐου στο Πεντελικό βουνό, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών «Αφήνουμε τον καναπέ, ζούμε καλύτερα».

Η δράση έγινε σε συνεργασία με το Δασαρχείο Πεντέλης και την Β’ Εφορεία Κλασικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων.

IMG_9699

Η διαδρομή διέσχισε το μονοπάτι που οδηγεί στο Αρχαίο Λατομείο, από όπου προήλθαν τα Μάρμαρα για την ανοικοδόμηση του Παρθενώνα, στάθηκε στην Οδό Λιθαγωγίας και στη συνέχεια κατέληξε στη θρυλική σπηλιά του Νταβέλη (Σπήλαιο Αμώμων).

IMG_9969

Τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση καλωσόρισε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Πεντέλης, κα Άντα Μπούσουλα που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, δίνοντας κατόπιν το λόγο στον συγγραφέα και σπηλαιολόγο κ. Βαγγέλη Ζήση, που έχει ασχοληθεί και συγγράψει για την Πεντέλη και την ιστορία της, ο οποίος και ξενάγησε τους παρισταμένους.

Η κα Άντα Μπούσουλα στο χαιρετισμό της τόνισε τη σημασία που έχει για την περιοχή, αλλά και για όλη την Αττική η πολιτιστική ανάδειξη και αξιοποίηση της περιοχής, καθώς και τις προσπάθειες που έχει καταβάλει ο Δήμος Πεντέλης προς την κατεύθυνση αυτή.

IMG_0095

Ο κ. Βαγγέλης Ζήσης, ξενάγησε τους πολυάριθμους συμμετέχοντες κάθε ηλικίας και ανέλυσε εμπεριστατωμένα και με σαφήνεια τη σημασία των μνημείων του Πεντελικού όρους, τόσο από ιστορικής, όσο και πολιτιστικής πλευράς.   Στη συνέχεια απάντησε με προθυμία σε ερωτήσεις που τέθηκαν για την ιστορία, αλλά κυρίως για τους πολυάριθμους θρύλους και παραδόσεις που ακολουθούν το Πεντελικό.

IMG_9845

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ κ. Βλάσσης Σιώμος, με την ευκαιρία της δράσης δήλωσε: «Θέλω να σταθώ στην ανταπόκριση των εκατοντάδων συμπολιτών μας με περιβαλλοντικές ευαισθησίες και με εξοικείωση στον υγιεινό τρόπο ζωής, που ανταποκρίθηκαν για άλλη μια φορά στο κάλεσμά μας. Η εντυπωσιακή προσέλευση αυτή του κόσμου είναι συγκινητική και αποτελεί ελπιδοφόρο δείγμα ότι είμαστε σε καλό δρόμο, όσον αφορά την αφύπνιση μας σε θέματα περιβάλλοντος, υγιεινού τρόπου ζωής, αλλά και ευαισθησίας για την πολιτιστική μας κληρονομιά. Τους ευχαριστώ ειλικρινά για αυτή τη μαζική ανταπόκριση στις προσπάθειές μας, που στόχος μας είναι να επεκταθούν και να συνεχιστούν. Θα ήθελα για μια φορά ακόμα να ευχαριστήσω τον ΣΚΑΪ και ιδιαίτερα το Γενικό Διευθυντή κο Γιάννη Σπανολιό, την Διευθύντρια Επικοινωνίας κα Δώρα Γιαννακάκη, το δημοσιογράφο κο Γιώργο Κεραμιτζόγλου και να τους συγχαρώ για τις τόσο αξιόλογες δράσεις και πρωτοβουλίες τους, καθώς επίσης την Αντιδήμαρχο Πεντέλης κα Άντα Μπούσουλα και τον συγγραφέα και σπηλαιολόγο κ. Βαγγέλη Ζήση για την πολύτιμη συνδρομή τους στην εκδήλωσή μας.

IMG_9814

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους χορηγούς της εκδήλωσης: το Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΪ, τις εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΧΤΥΠΟΣ, ΒΟΡΕΙΝΗ, ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ, ΔΗΜΟΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ Ανατολικής Αττικής, τις ηλεκτρονικές εφημερίδες ΘΕΣΗ, και ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ, τη Βιομηχανία Μπισκότων & Ειδών Διατροφής Ε.Ι. Παπαδόπουλος και τις Digestive Bars και τα σούπερ Μάρκετς Σκλαβενίτης».

IMG_0138

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.