Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και το 4ο Εθελοντικό Πότισμα για το 2023 σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» και τον Δήμο Πεντέλης

Με την συμμετοχή εργαζομένων, εθελοντών και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων πολιτών, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 4ο Εθελοντικό Πότισμα για το 2023, από τον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» και τον Δήμο Πεντέλης.

Η δράση του ποτίσματος πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 27 Αυγούστου στην περιοχή που κάηκε το περσινό καλοκαίρι και αναδασώθηκε με βελανιδιές, κουτσουπιές και χαρουπιές, τη φυτευτική περίοδο 2022 – 2023, βορειοανατολικά του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Την δράση συντόνισε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος και συμμετείχαν η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Γιάννης Ζώης, η Δημοτική Σύμβουλος Πεντέλης Ελένη Γκρέτσα, η Μαρία Αυθεντοπούλου Υπεύθυνη του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης, ο Βασίλης Τζεβελέκας μέλος του Δ.Σ. του Νεοπεντελικού και ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας, οι οποίοι μαζί με τους εθελοντές και τους εργαζομένους του ΣΠΑΠ και του Δήμου Πεντέλης έδωσαν δροσιά και ζωή στα δεντράκια που φυτεύτηκαν τον χειμώνα.

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Παρά την υψηλή κατάσταση επιφυλακής που βρισκόμαστε, λόγω των πολύ επικίνδυνων καιρικών συνθηκών για εκδήλωση πυρκαγιάς, εμείς δεν χαλαρώνουμε και δεν παρεκκλίνουμε από τον κύριο στόχο μας που είναι το ξαναπρασίνισμα του Πεντελικού μας.

Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την εξαιρετικά ενθαρρυντική προσέλευση των εθελοντών, όλων των περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων συμπολιτών και οικογενειών με μικρά παιδιά, που είχαμε στη σημερινή 4η δράση ποτίσματος, εδώ στην περιοχή που κάηκε το περσινό καλοκαίρι και αναδασώθηκε άμεσα κατά τη φυτευτική περίοδο 2022 – 2023.

Με την πολύτιμη συνεργασία του «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» και τη συμμετοχή πολλών πολιτών, εθελοντών και εργαζομένων του ΣΠΑΠ και του Δήμου Πεντέλης, συνεχίζουμε με περισσότερο ζήλο, την προσπάθειά μας για να ξεδιψάσουμε και να δώσουμε ζωή στα νέα δεντράκια που φυτέψαμε τον χειμώνα που μας πέρασε.

Τα ποτίσματα, είναι πολύ σημαντικές δράσεις και παίζουν σημαντικότατο ρόλο στην προσπάθεια που συστηματικά καταβάλουμε για να ξανακάνουμε καταπράσινη τη Βορειανατολική Αττική. Είναι μία προσπάθεια πολύχρονη και επίπονη, αλλά είμαστε σταθερά προσηλωμένοι σε αυτόν τον στόχο και καταφέρνουμε χρόνο με το χρόνο να δώσουμε και πάλι νέα πνοή στο περιβάλλον της Αττικής. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε, παρά τις περιβαλλοντικές καταστροφές που έγιναν και πέρυσι αλλά ιδιαίτερα φέτος και αυτή μας η αισιοδοξία πηγάζει από την ανταπόκριση όλο και περισσότερων συμπολιτών και φορέων στις δράσεις μας.

Σας περιμένουμε στο επόμενο πότισμα του ΣΠΑΠ, που θα γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου στην ίδια περιοχή».

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.