Σ.Π.Α.Π.: Με μία ακόμη δράση στο Κρυστάλλειο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης συνεχίσθηκαν οι δράσεις Βιωματικών Εργαστηρίων Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Εκπαίδευσης Μαθητών

Συνεχίστηκε με την 11ηδράση στο Κρυστάλλειο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης, η σειρά των Βιωματικών Εργαστηρίων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για παιδιά Δημοτικών Σχολείων των Δήμων – Μελών, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), με γενικό τίτλο «Δίνω μια δεύτερη ευκαιρία στα σκουπίδια».

Βασικός σκοπός των βιωματικών αυτών εργαστηρίων είναι να γνωρίσουν οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων χρήσιμους τρόπους για τη μείωση, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση υλικών, καθώς και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα βιώσιμης διαχείρισης και αξιοποίησης των απορριμμάτων. Στο σημερινό σεμινάριο, που ήταν το δεύτερο στο συγκεκριμένο σχολείο, συμμετείχαν οι μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης, οι οποίοι αρχικά, παρακολούθησαν μια εισαγωγική – διαδραστική παρουσίαση που σκοπό είχε να εισάγει τα παιδιά στις έννοιες της μείωσης, της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης. Μετά το τέλος της παρουσίασης και στο πλαίσιο της βιωματικής εφαρμογής του προγράμματος, οι μαθητές λειτούργησαν συμμετοχικά αξιοποιώντας ένα παλιό μπλουζάκι, παλιές εφημερίδες και μια χάρτινη συσκευασία από γάλα ή χυμό, με τα οποία και δημιούργησαν μια πάνινη τσάντα, ένα μικρό κάδο απορριμμάτων και ένα πορτοφόλι.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Επαναλαμβάνουμε σήμερα στο Κρυστάλλειο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης με τα παιδιά της Έκτης Τάξης τη δράση της σειράς Βιωματικών Εργαστηρίων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για παιδιά δημοτικών σχολείων, στο πλαίσιο της συνεχούς μας προσπάθειας για την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς στην προστασία του περιβάλλοντος και της φύσης.

Δείχνουμε και στα υπόλοιπα παιδιά του Σχολείου με απλό τρόπο τη χρησιμότητα της μείωσης των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης, και της επαναχρησιμοποίησης υλικών που συνήθως πετάμε και πρέπει να ανακυκλώνουμε.  Μέσα από ένα βιωματικό, διαδραστικό, αλλά και διασκεδαστικό εργαστήρι, τα παιδιά  μαθαίνουν τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης, όπως είναι η μείωση του όγκου και του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά κυρίως η ευαισθητοποίηση στα θέματα προστασίας περιβάλλοντος, αλλά και ειδικά του δικού μας Πεντελικού περιβάλλοντος.

Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια τους μικρούς μαθητές που με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη επιδεξιότητα συμμετείχαν στο πρόγραμμα.  Θα ήθελα επίσης, να ευχαριστήσω θερμά τους γονείς των μαθητών και τους εκπαιδευτικούς του Κρυσταλλείου Δημοτικού Σχολείου Πεντέλης, για την πολύτιμη βοήθεια τους στη διοργάνωση και της σημερινής βιωματικής δράσης».

 

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.