Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) σε συνεργασία με τον Δήμο Μαραθώνα διοργανώνει την 1η δράση, προβολή ταινίας στα πλαίσια του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης 2020.

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής και κοινωνικής του ευθύνης, ξεκινά ένα Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης. Το Πρόγραμμα αυτό θα περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών σε θέματα κυκλικής οικονομίας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Σύνδεσμος για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) σε συνεργασία με τον Δήμο Μαραθώνα και την Κ.Ε.Δ.ΜΑ  διοργανώνει την 1η δράση, προβολή ταινίας , που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή  19 Ιουνίου 2020 στις 20:30 στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης (Λεωφ. Μαραθώνος 196, Νέα Μάκρη).

Η ταινία φέρει τον τίτλο “PlasticFreeArchipelago (Ένα Αρχιπέλαγος Χωρίς Πλαστικά)” και έχει την υπογραφή του δημοσιογράφου και παραγωγού ντοκιμαντέρ Σωτήρη Δανέζη και γυρίστηκε σε νησιά των Κυκλάδων, όπως η Δονούσα και η Σίκινος, στον Αργοσαρωνικό, στην Πάτρα και στην Αθήνα.

Το θέμα της ταινίας αφορά τα πλαστικά μίας χρήσης, τη ρύπανση που προκαλούν στις ελληνικές θάλασσες και τις προσπάθειες για τη σταδιακή κατάργησή τους που παρουσιάζει το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη.

Με τη δράση αυτή δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των παιδιών και των πολιτών σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας. Η πρόσφατη ψήφιση του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου καθώς και η εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την σταδιακή κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης μας αφορά και οφείλουμε να είμαστε πρωτοπόροι.

 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.