Ομάδα εθελοντών του ΣΠΑΠ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΣΠΑΠ, Αντιπρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμο συνέδραμε τον Δήμο Πεντέλης σε δράση καθαρισμού στον χώρο του ΝΙΕΝ

Ομάδα εθελοντών του Συνδέσμου για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΣΠΑΠ, Αντιπρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμο και ειδικό μηχανολογικό εξοπλισμό, συνέδραμε τον Δήμο Πεντέλης στον  καθαρισμό των ξερών χόρτων στον χώρο του ΝΙΕΝ.

Στην δράση καθαρισμού παρών ήταν ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος ενημερώθηκε από την δήμαρχο Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά και τους παρευρισκόμενους αιρετούς του Δήμου Πεντέλης για την επικινδυνότητα του εγκαταλελειμμένου κτιρίου και την επικινδυνότητα που έχει για την ασφάλεια των πολιτών.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος υπογράμμισε με την σειρά του στον υπουργό την επικινδυνότητα που εγκυμονεί για τον συνολικό χώρο, αλλά και για τους επισκέπτες του χώρου, το ανοικτό εγκαταλελειμμένο κτίριο του ΝΙΕΝ,  στο οποίο εισέρχονται νεαρά κυρίως άτομα τις  βραδινές ώρες. Επίσης περιέγραψε τα συνεχή περιστατικά εκδήλωσης μικροεστιών πυρκαγιάς στον χώρο, τα οποία αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτελεσματικά μέχρι σήμερα, από τον ΣΠΑΠ και τον Δήμο Πεντέλης. Έδειξε χαρακτηριστικά στον υπουργό δύο υπολείμματα από γκαζάκια που είχαν εκραγεί στο χώρο.

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης δεσμεύτηκε ότι θα παρακολουθεί προσωπικά για την άμεση λύση του θέματος και ενημέρωσε ότι ήδη ο ΕΦΚΑ που είναι ο ιδιοκτήτης του χώρου, θα προβεί στο κλείσιμο όλων σημείων εισόδου στο κεντρικό εγκαταλελειμμένο κτίριο.

Και κατέληξε ότι σε συνεργασία με τον Δήμο Πεντέλης και τον ΕΦΚΑ, που είναι ο ιδιοκτήτης του χώρου, θα βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα των εγκαταλελειμμένων  κτιρίων του χώρου.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος  δήλωσε:

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύνδεσμός μας συνδράμει τους Δήμους – Μέλη μας σε οποιαδήποτε δράση τους.  Σήμερα παρείχαμε συνδρομή στον Δήμο Πεντέλης,  που είχε στόχο τον καθαρισμό  χώρου  στο ΝΙΕΝ και είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε  αναλυτικά τον υπουργό Εργασίας  Κωστή Χατζηδάκη, που ήταν παρών στην δράση καθαρισμού, για την επικινδυνότητα που εγκυμονεί για τον συνολικό χώρο, αλλά και για τους επισκέπτες του χώρου, το ανοικτό εγκαταλελειμμένο κτίριο του ΝΙΕΝ.

Χρησιμοποιούμε όλες μας τις διαθέσιμες δυνάμεις μας και επιστρατεύουμε κάθε διαθέσιμο μηχάνημα και μέσο προκειμένου να δημιουργήσουμε τις δυνατόν καλύτερες συνθήκες ασφάλειας στις αστικές και περιαστικές περιοχές των Δήμων – Μελών μας αλλά και να τους βοηθήσουμε να προετοιμαστούν σωστά για κάθε δυσάρεστο ενδεχόμενο.

Συνεχίζουμε τις περιβαλλοντικές δράσεις μας όλο το έτος, με διάφορους τρόπους, όπως η κάθε εποχή του χρόνου επιβάλλει.  Τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις προληπτικές δράσεις, με καθαρισμούς και κοπές χόρτων, συντηρήσεις δασικών δρόμων κλπ, δράσεις οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για την προστασία του περιβάλλοντος.

Θα συνεχίσουμε και τους επόμενους μήνες να πραγματοποιούμε ανάλογες δράσεις στους Δήμους – Μέλη μας με στόχο να συμβάλλουμε με αυτόν τον τρόπο στην καλύτερη πρόληψη, αλλά και αναβάθμιση του πρασίνου των Δήμων – Μελών του ΣΠΑΠ».

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.