Μαζική συμμετοχή στην 3η Εθελοντική αναδάσωση για το 2017 στο Πεντελικό από τον Σ.Π.Α.Π. και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον»

Με σύμμαχο την ανοιξιάτικη λιακάδα ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σημαντική προσέλευση εθελοντών και εθελοντικών ομάδων, αιρετών των Δήμων Μελών και εργαζομένων, προσκόπων και οδηγών, η 3η Εθελοντική Δράση Αναδάσωσης για το 2017 στο Πεντελικό, στην περιοχή του Κοκκιναρά, που διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον», με την πολύτιμη συνδρομή της SCA Hygiene Products A.E.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Β3 Νομαρχιακή της ΟΝΝΕΔ και η ΤΟ ΟΝΝΕΔ της Πεντέλης.

Όλοι μαζί ανταποκρίθηκαν για ακόμη μία φορά εφέτος στο κάλεσμα του Σ.Π.Α.Π. στηρίζοντας ξανά την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος, εξαντλώντας με τάξη και πολύ σύντομα και τα 3.000 δενδρύλλια που είχε προγραμματιστεί να φυτευτούν.

Στην 3η Αναδάσωση για το 2016 παρόντες ήταν ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΠ και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων Αρτέμιδας Πέτρος Πουλάκης, ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς και Μέλος της Ε.Ε. του ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός, ο Δημοτικός Σύμβουλος Διονύσου και Μέλος της Ε.Ε. του ΣΠΑΠ Θανάσης Κρητικός και ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Απόστολος Κασιούρας.

  

Ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης μετά το τέλος της δράσης δήλωσε λακωνικά:

«Μια πολύ ωραία περιβαλλοντική δράση, μία ακόμη επιτυχημένη αναδάσωση, με μεγάλη προσέλευση που δείχνει ότι τελικά όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα».

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε., Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης:

«Φτάσαμε με μεγάλη επιτυχία και φέτος στο τέλος της πρώτης φυτευτικής περιόδου. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τις χειμερινές μας δράσεις, από την προσέλευση του κόσμου, των προσκόπων και οδηγών, των συλλόγων και ομάδων πολιτών καθώς και των εθελοντών μας, που κάθε φορά ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας. Με τον καιρό ιδανικό σύμμαχο για μία ακόμη φορά απεδείχθη ότι το αίσθημα του εθελοντισμού είναι ιδιαίτερα έντονο στην περιοχή μας. Στην κατεύθυνση της αύξησης του εθελοντικού κινήματος θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε και στη νέα χρονιά. Σήμερα μαζί και με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον», την SCA και την ΟΝΝΕΔ βάλαμε ακόμη ένα λιθαράκι στην προσπάθεια που χρόνια τώρα καταβάλλει ο ΣΠΑΠ για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό. Όλη αυτή η συνεχής εθελοντική ανταπόκριση του κόσμου, μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και δύναμη να συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας.

Οι δράσεις Αναδάσωσης θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση το φθινόπωρο, ωστόσο η δραστηριότητα του Συνδέσμου μας θα συνεχιστεί το καλοκαίρι με ποτίσματα των περιοχών που αναδασώθηκαν το χειμώνα, με κοπή ξερών χόρτων, με διάνοιξη δασικών δρόμων και φυσικά με πυροφύλαξη, με άλλα λόγια θα συνεχίσουμε να είμαστε ενεργοί, μαζί με την κοινωνία, για να επιτύχουμε το βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το ζωντάνεμα του φυσικού πρασίνου και την ανάπλαση του Πεντελικού περιβάλλοντος.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΣΚΑΙ,  που εδώ και πολλά χρόνια είναι αρωγός του ΣΠΑΠ. Ένα ευχαριστώ όμως και  σε όλους όσους ήρθαν σήμερα εδώ στην περιοχή του Κοκκιναρά, στον Αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, ιδιαίτερα στην  SCA Hygiene Products A.E. και τους εργαζομένους της, στην Β3 Νομαρχιακή και την ΤΟ Πεντέλης της ΟΝΝΕΔ, στα μικρά παιδιά, τους προσκόπους, τους ευαισθητοποιημένους πολίτες που κάθε φορά είναι μαζί μας, στους εργαζόμενους του Δήμους Κηφισιάς, τους εργαζομένους και εθελοντές του ΣΠΑΠ, αλλά κυρίως τις Εθελοντικές Ομάδες που συμμετέχοντας στη σημερινή δενδροφύτευση έδωσαν το παράδειγμα σε όλους τους συμπολίτες μας των δήμων της Αττικής και ελπίζω η συμμετοχή και στις επόμενες δενδροφυτεύσεις μας, να είναι ακόμη πιο μαζική και πιο δυναμική».

  

Από μέρους Εθελοντικών Ομάδων και Συλλόγων, συμμετείχαν στην Αναδάσωση: το Σύστημα Δασοπροσκόπων Πεντέλης, ο Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου, η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Διάσωσης Βαρυμπόμπης, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αμαρουσίου, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος και ο Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου.

Ο Σ.Π.Α.Π απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Γιάννη Σπανολιό και στον κ. Γιώργο Κεραμιτζόγλου από τον ΣΚΑΙ, για την πολύτιμη στήριξή τους σε όλες ανεξαιρέτως τις δράσεις του ΣΠΑΠ.

  

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους χορηγούς της αναδάσωσης: το Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΪ, τις εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΧΤΥΠΟΣ, ΒΟΡΕΙΝΗ, ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ, ΔΗΜΟΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, H ΑΛΗΘΕΙΑ Ανατολικής Αττικής, τις ηλεκτρονικές εφημερίδες ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΘΕΣΗ, ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ και VrilissiaNews, τις εταιρίες ΒΙΚΟΣ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΑΒ Βασιλόπουλος, Nestle, Παραδοσιακή Χαλβαδοποιία Μαραθώνα, και το γεωπόνο Γεώργιο Γραίγο.

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.