Εθελοντικός καθαρισμός στη θέση Πύριζα του Πεντελικού από τον Σ.Π.Α.Π. και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον»

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αμαρουσίου συνεχίζουν την προσπάθεια για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος, με τον Εθελοντικό Καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου του καταφυγίου που βρίσκεται στη θέση Πύριζα, την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 στις 9:30 π.μ.

Έχουν προηγηθεί από πλευράς του Σ.Π.Α.Π., εκτεταμένες εργασίες ολικής αποκατάστασης των νεροφαγωμάτων και διάνοιξης των δασικών δρόμων που οδηγεί στην Πύριζα. Πρόκειται για σημαντική παρέμβαση, δεδομένου ότι οι συγκεκριμένοι δρόμοι είχαν υποστεί σημαντικές ζημιές από νεροφαγώματα που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις, μεγάλο μέρος των δρόμων είχε καλυφθεί από σπάρτα και ήταν κλειστοί επί αρκετά χρόνια. Η αποκατάσταση των συγκεκριμένων δασικών δρόμων, μαζί με μια σειρά άλλους που συνεχίζουν να διανοίγονται, με τη βοήθεια χορηγιών εταιριών, που εξασφαλίστηκαν με ενέργειες του Σ.Π.Α.Π., διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό την πυροπροστασία του Πεντελικού δεδομένου ότι επιτρέπεται πλέον η απρόσκοπτη πρόσβαση των οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε περίπτωση ανάγκης. Επιπροσθέτως η δράση στοχεύει στην αισθητική αποκατάσταση του πανέμορφου χώρου αναψυχής της Πύριζας, που είχε διαμορφωθεί από το Δασαρχείο Πεντέλης τη δεκαετία του 80 και να κάνει πάλι αυτό τον παραδοσιακά καλαίσθητο χώρο, προσβάσιμο, λειτουργικό και χρήσιμο για όλους τους επισκέπτες του Πεντελικού.

Στη δράση θα συμμετέχουν ο Σύλλογος Κυκλαδιτών Νέας Πεντέλης «Τα Κυκλαδονήσια» και η Λέσχη Lions Πεντέλης «ΠΑΡΘΕΝΩΝ».

Όλοι μαζί δηλώνουμε παρόντες και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για άλλη μία φορά, συμμετέχοντας και σε αυτή την δράση ενισχύοντας με τη δυναμική μας παρουσία την προσπάθεια για να ξαναγίνει το Πεντελικό ένα πράσινο βουνό.

Παράλληλα εκπαιδεύουμε τους μικρότερους και τους μεταφέρουμε την αγάπη για την προστασία του περιβάλλοντος.

Οδηγίες πρόσβασης:

Σημείο συνάντησης: Πηγή Καρακαντά (στο δρόμο από την Πεντέλη προς τη Νέα Μάκρη) στις 9:00 π.μ.

Πληροφορίες:

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 210 8033622.

 Δείτε, κατεβάστε στον υπολογιστή σας και εκτυπώστε την αφίσα

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.