Στη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου συμμετείχε εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΣΠΑΠ Βλάσση Σιώμο, ο Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός.

Στη  συνεδρίαση  του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου, που διεξήχθη υπό  τον Δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη στο πολιτιστικό κέντρο του Αγίου Στεφάνου την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, συμμετείχε εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΣΠΑΠ Βλάσση Σιώμο, ο Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός.

 Στη Συνεδρίαση έγινε ενημέρωση για τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα καθώς και για αυτά που είναι σε εξέλιξη για να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή ετοιμότητα ενόψει της πολύ επικίνδυνης προσεχούς αντιπυρικής περιόδου. Επισημάνθηκε η φετινή πολύ μεγάλη επικινδυνότητα, λόγω της κλιματικής κρίσης, αλλά και των συνεπειών των καιρικών συνθηκών του φετινού χειμώνα.

Ειδικότερα έγινε ειδική επισήμανση για τα μέτρα που έχουν προβλεφθεί να ληφθούν για την προστασία των σημαντικών πνευμόνων πρασίνου του Δήμου Διονύσου.

Στη συνεδρίαση παρόντες ήταν, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας Μανώλης Κόκκαλης, εκπρόσωποι των εθελοντικών συλλόγων Αγίου Στεφάνου και Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου, ο εκπρόσωπος του Δασαρχείου Πεντέλης Κωνσταντίνος Μούγιος, Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Κρυονερίου, Εθελοντικές Δυνάμεις Δασοπυρόσβεσης Και Διάσωσης Ροδόπολης – EΔΔΔ.

Ο ΣΠΑΠ έχει δώσει και φέτος ιδιαίτερη βαρύτητα στις προληπτικές δράσεις στο Πεντελικό αλλά και στα όρια των Δήμων – Μελών, είναι σε εξέλιξη η πρόσληψη έχει  5μήνων συμβασιούχων χορτοκοπτών και πυροφυλάκων που έχει δρομολογηθεί για τα τέλη Μαΐου, έχει ήδη ξεκινήσει τις κοπές ξερών χόρτων,  την πλήρωση των υδατοδεξαμενών πυροσβεστικών ελικοπτέρων και την συντήρηση των δασικών δρόμων. Ο ΣΠΑΠ θα βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα, εν όψη της επερχόμενης πολύ δύσκολης αντιπυρικής περιόδου.

Τέλος υπογραμμίστηκε η διαχρονικά άριστη συνεργασία του ΣΠΑΠ, με τον Δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, με το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με όλους τους Δήμους – Μέλη του ΣΠΑΠ, την Περιφέρεια Αττικής, το Πυροσβεστικό Σώμα, την Ελληνική Αστυνομία, το Δασαρχείο Πεντέλης, τους Εθελοντές, αλλά και όλους τους συναρμόδιους φορείς.

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.