Ο ΣΠΑΠ διοργάνωσε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2021

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού διοργάνωσε μια ξεχωριστή εκδήλωση- δράση  αφιερωμένη στα παιδιά και στο περιβάλλον.

Ειδικότερα τα παιδιά που παρευρεύθηκαν στην εκδήλωση αυτή είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά σε βιωματικές δράσεις και πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Ενημερώθηκαν καταρχήν για την αξία και την σημαντικότητα της προστασίας του περιβάλλοντος και είχαν την ευκαιρία να κάνουν πολλές και διάφορες κατασκευές με ζωγραφική και χειροτεχνίες. Φεύγοντας έπαιρναν μαζί τους αναμνηστικά δωράκια, καπέλα, τσάντες και  από ένα γλαστράκι με ένα όμορφο λουλούδι το οποίο τοποθετούσαν στην κατασκευή τους.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2021, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2021, την οποία γιορτάζουμε σήμερα, είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια γιορτή του περιβάλλοντος. Το φετινό θέμα είναι «Ξανασκέφτομαι. Αναδημιουργώ. Αποκαθιστώ» και αναφέρεται στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων».

Ο ΣΠΑΠ κάθε χρόνο, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος προγραμματίζει και υλοποιεί εκπαιδευτικές δράσεις  για τα παιδιά με κύριο στόχο μας την  ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση τους για τα προβλήματα του περιβάλλοντος.

Η σημερινή εκδήλωση που διοργανώσαμε πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή παιδιώv και πολιτών. Τα παιδιά ενημερώθηκαν με βιωματικές δράσεις και πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές κατασκευές. Θετικό είναι το γεγονός ότι ενήλικες και  παιδιά αγκάλιασαν τη δράση αυτή και πιστεύουμε ότι βάλαμε και εμείς το μικρό μας λιθαράκι, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε και να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας σε θέματα που αφορούν  το περιβάλλον, τον εθελοντισμό και την προστασία της φύσης, θέματα που απασχολούν όλη την ανθρωπότητα.

Ιδιαίτερα τώρα που η  κλιματική αλλαγή έχει εξελιχθεί στο  σημαντικότερο παγκόσμιο ζήτημα του πλανήτη μας και οι επιπτώσεις της επηρεάζουν κάθε μέρα που περνάει περισσότερο την ζωή μας, είναι αυτονόητο ότι η προστασία του Περιβάλλοντος και κυρίως η ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς, είναι ευθύνη όλων μας.

Γεγονός είναι πως δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω αλλά μπορούμε να φυτέψουμε, να πρασινίσουμε τις πόλεις μας, να ενημερώσουμε, να εκπαιδεύσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τη νέα γενιά. Εμείς στον ΣΠΑΠ, Διοίκηση, Εργαζόμενοι και Εθελοντές πιστεύουμε οτι έχουμε χρέος απέναντι στις επόμενες γενιές να συνεχίζουμε και να αυξάνουμε καθημερινά το έργο που επιτελούμε.

Τέλος δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε: Σεβασμός και ευαισθησία για το περιβάλλον σημαίνει σεβασμός και ευαισθησία για την ίδια τη ζωή».

 

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.