Ο ΣΠΑΠ για άλλη μια χρονιά βραβεύτηκε με το Βραβείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Προστασίας Περιβάλλοντος των Greek Green Awards 2023 στην έκθεση της Verde.tec στο Mec Παιανίας.

Στον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), απονεμήθηκε στην κατηγορία Προστασία Περιβάλλοντος το Βραβείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Προστασίας Περιβάλλοντος των Greek Green Awards 2023. Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε Φορείς Αυτοδιοίκησης για Βέλτιστες Πρακτικές για το Περιβάλλον και την Αειφορία, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Το Βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος μαζί με εργαζομένους και εθελοντές του ΣΠΑΠ. Το Βραβείο απένειμε στον  ΣΠΑΠ ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών & Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμης Λέκκας.

Οι προτάσεις για τις βέλτιστες πρακτικές και τις δράσεις των φορέων ΟΤΑ στους τομείς του Περιβάλλοντος, των τεχνολογιών αιχμής, της εξοικονόμησης ενέργειας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της Ανακύκλωσης προϊόντων και υλικών και της κυκλικής οικονομίας που υπεβλήθησαν από ΟΤΑ αλλά και ιδιωτικούς φορείς, αξιολογήθηκαν, βαθμολογήθηκαν και βραβεύθηκαν από ειδική επιστημονική επιτροπή υψηλού κύρους.

Η πρόταση του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού, η οποία επικεντρώθηκε στις δράσεις που πραγματοποιεί για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, τις Περιβαλλοντικές Δράσεις και την Προστασία του Περιβάλλοντος αξιολογήθηκε ως η καλύτερη πρόταση από όλες που υποβλήθηκαν συνολικά στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος παραλαμβάνοντας το Βραβείο αφού ευχαρίστησε την Επιτροπή για την επιλογή της να βραβεύσει το Σύνδεσμο, δήλωσε:

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος για αυτό το Βραβείο γιατί πρόκειται για Βραβείο που αφορά την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και την Προστασία του Περιβάλλοντος και μας τιμά το γεγονός που αναγνωρίζονται οι προσπάθειες που κάνουμε χρόνια τώρα, διαθέτοντας όλα μας τα μέσα και τις δυνάμεις μας για να εκπαιδεύσουμε την νέα γενιά αλλά και για να προστατεύσουμε το Περιβάλλον της Βορειοανατολικής Αττικής.

Αποτελεί επίσης ιδιαίτερη τιμή και χαρά όταν στην σημαντική αυτή στιγμή  είναι μαζί μας σημαντικότατες προσωπικότητες όπως ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, πολλοί Δήμαρχοι και συνάδελφοι Αυτοδιοικητικοί από όλη την Ελλάδα και την απονομή μας έκανε ένα από τα σημαντικότερα μέλη της Ελληνικής Επιστημονικής Κοινότητας με τεράστια διεθνή αναγνώριση του επιστημονικού του έργου ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών & Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας  Ευθύμης Λέκκας.

Ο Σύνδεσμος μας έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση της νέας γενιάς, στην Πρόληψη, στην Ανάπλαση αλλά κυρίως στην Προστασία του Περιβάλλοντος και του Πεντελικού Όρους με ποικίλες δράσεις. Κάθε χρόνο πραγματοποιούμε αναδασώσεις, καθαρισμούς ξερών χόρτων, κλαδέματα και αποκομιδή κλαδιών, ραντισμούς για την πιτυοκάμπη, ποτίσματα, δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης μαθητών και παιδιών, κ.τ.λ.

Αφιερώνω αυτό το Βραβείο στους 34 συναδέλφους αυτοδιοικητικούς που αποτελούν το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΠΑΠ, στους εργαζομένους του ΣΠΑΠ, στους εθελοντές αλλά και σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τα παιδιά και τους πολίτες που έχουν μέχρι σήμερα συμμετάσχει στις Περιβαλλοντικές μας Δράσεις».

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.