Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. Βλάσσης Σιώμος στην Αντιπροσωπεία της Κ.Ε.Δ.Ε. που συναντήθηκε με τον νέο Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε Βλάσσης Σιώμος συμμετείχε στην Αντιπροσωπεία της Κ.Ε.Δ.Ε., με επικεφαλής τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, που συναντήθηκε με το νέο Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τροποποιήσεις και οι αλλαγές που απαιτούνται στο νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι» προκειμένου να διασφαλιστεί η κυβερνησιμότητα των Δήμων, καθώς και όλα τα ανοιχτά θέματα θεσμικού και οικονομικού χαρακτήρα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος μετά το πέρας της σύσκεψης δήλωσε:

«Βρεθήκαμε εδώ σήμερα με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. Γιώργο Πατούλη προκειμένου να καταστήσουμε σαφή την ανάγκη επανεκκίνησης ενός εποικοδομητικού διαλόγου, προκειμένου να αναζητηθούν από κοινού λύσεις για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι. Σε αυτό το πλαίσιο προτείναμε τη συγκρότηση κοινής επιτροπής με τη συμμετοχή αιρετών και εκπροσώπων του υπουργείου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού, πρόταση που έγινε δεκτή από τον υπουργό.

Ετέθησαν επίσης τα σοβαρά θέματα της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των Δήμων, που καθιστούν δύσκολη την κυβερνησιμότητα τους, προβλήματα για τα οποία το Υπουργείο δεσμεύθηκε ότι θα βρεθεί τρόπος για την επίλυση τους, κυρίως μέσα από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», αλλά και άλλους κοινοτικούς πόρους και προγράμματα,  από τα οποία η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είχε μέχρι σήμερα χρηματοδοτηθεί».

 

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.