Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος παρέστη στην εκδήλωση της παρουσίασης της δασικής διαχειριστικής μελέτης για την ανάδειξη και προστασία του δασικού χώρου του Προφήτη Ηλία στη Νέα Πεντέλη και την αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαίρου στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος παρέστη στην εκδήλωση της παρουσίασης της δασικής διαχειριστικής μελέτης για την ανάδειξη και προστασία του δασικού χώρου του Προφήτη Ηλία στη Νέα Πεντέλη και την αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαίρου στην περιοχή.

Στην εκδήλωση που έγινε στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Νέας Πεντέλης η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης παρουσίασαν τα κυριότερα σημεία της δασικής διαχειριστικής μελέτης που εκπονήθηκε από τις Υπηρεσίες του Δήμου Πεντέλης, εγκρίθηκε από τις δασικές υπηρεσίες και προβλέπει την ανάδειξη και προστασία του δασικού χώρου του Προφήτη Ηλία στη Νέα Πεντέλη και την αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαίρου στην περιοχή.

Η μελέτη που έλαβε την έγκριση των δασικών υπηρεσιών προβλέπει:

Την ανάδειξη και πυροπροστασία του δασικού χώρου,

Τη δημιουργία μονοπατιών περιπάτου

Την τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου

Την τοποθέτηση φωτισμού για την προστασία του χώρου

Την τοποθέτηση οργάνων παιxνιδιού για τα παιδιά και οργάνων υπαίθριας γυμναστικής για ενήλικες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ  Βλάσσης Σιώμος, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Πεντέλης, ο Πρόεδρος του Νεοπεντελικού Γιώργος Τσεβάς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Τζεβελέκας.

Παρόντες επίσης ήταν ο Γενικός Επιθεωρητής Δασών Αττικής Αθανάσιος Ρέππας, ο Γενικός Διευθυντής Δασών Ανατολικής Αττικής Παναγιώτης Αρβανίτης, οι Αντιπεριφερειάρχες Αττικής Λουκία Κεφαλογιάννη, Πολυτίμη Λεονάρδου, Βασίλης Γιαννακόπουλος και Γιάννης Κεχρής, αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πεντέλης, εκπρόσωποι κομμάτων και συλλόγων, ποδοσφαιριστές και στελέχη του Νεοπεντελικού καθώς και πλήθος κόσμου. Συγκινητική ήταν η παρουσία του πρώτου Προέδρου του Νεοπεντελικού Θανάση Ζαφειρόπουλου αλλά και δεκάδων μικρών παιδιών από τις ακαδημίες του Νεοπεντελικού.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά τόνισε ότι ένα μεγάλο στοίχημα κερδήθηκε και υπογράμμισε ότι η ίδια και οι συνεργάτες της, από την αρχή της θητείας της στο Δήμο Πεντέλης, ακολούθησαν μια συγκεκριμένη τεχνοκρατική προσέγγιση για το θέμα, εντελώς διαφορετική από αυτή της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Η πολιτική αυτή, συνεργασίας με τις δασικές υπηρεσίες για την επίλυση του χρόνιου αυτού θέματος, δικαιώθηκε απόλυτα. Έτσι μια ακόμα μεγάλη εκκρεμότητα του Δήμου Πεντέλης λύνεται οριστικά.

Ο  Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης  στην τοποθέτηση του δήλωσε ότι οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής εργάζονται πυρετωδώς για την ολοκλήρωση της διαδικασίας χρηματοδότησης του συγκεκριμένου σημαντικότατου αυτού έργου καθώς και για την χρηματοδότηση της ανάπλασης του Άλσους Μίκης Θεοδωράκης στα Μελίσσια. Τόνισε επίσης την βεβαιότητά του ότι σε πολύ λίγο καιρό θα είναι παρών στα εγκαίνια των δύο αυτών σημαντικών έργων για τον Δήμο Πεντέλης.

Στην τοποθέτηση του ο Βλάσσης Σιώμος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η σημερινή  παρουσίαση της δασικής διαχειριστικής μελέτης που προβλέπει την ανάδειξη και προστασία του δασικού χώρου του Προφήτη Ηλία στη Νέα Πεντέλη και την αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαίρου στην περιοχή και εγκρίθηκε από τις δασικές υπηρεσίες άνοιξε τον δρόμο για την χρηματοδότηση και την υλοποίηση του σημαντικότατου έργου. Η σημερινή διοίκηση με πρωτεργάτη την Δήμαρχο Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά και μερικούς από εμάς αλλά και πολύτιμο σύμμαχο τις άριστα καταρτισμένες Υπηρεσίες του Δήμου Πεντέλης, αλλά και συγκεκριμένη τεχνοκρατική προσέγγιση κατόρθωσαν η συγκεκριμένη μελέτη μετά τις προβλεπόμενες εγκρίσεις να έχει φθάσει στο τελικό στάδιο για την χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής. Η δήλωση που έκανε σήμερα ο  Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ότι ήδη οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής εργάζονται πυρετωδώς για την ολοκλήρωση της διαδικασίας χρηματοδότησης του συγκεκριμένου σημαντικότατου αυτού έργου μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Ολοκληρώνεται έτσι ένα σημαντικότατο έργο που ήταν στο μυαλό πολλών από εμάς στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης για πολλά χρόνια, αλλά παρά το ότι προσπαθήθηκε δεν είχε κατορθωθεί να υλοποιηθεί.

Η αναβάθμιση του γηπέδου αλλά και η ανάπλαση της περιοχής, με την ανάδειξη του δάσους, τη δημιουργία μονοπατιών περιπάτου, την ασφάλεια και την πυροπροστασία του συνόλου του Άλσους που περιβάλλει το Λόφο του Προφήτη Ηλία είναι πια πιο κοντά από ποτέ.

Ευχαριστώ θερμότατα τις Δασικές Υπηρεσίες που μας βοήθησαν και στην σύνταξη και την έγκριση της τεχνοκρατικά και νομικά άρτιας  αυτής δασοτεχνικής μελέτης.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ οφείλουμε στον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, που από την αρχή ήταν δίπλα μας, όπως πάντα ποικιλοτρόπως, κατευθύνοντάς μας έτσι ώστε να εξασφαλιστεί άμεσα η χρηματοδότηση και η υλοποίηση του τόσο σημαντικού αυτού έργου για μικρούς και μεγάλους.

Συνεχίζουμε δυναμικά μιλώντας με τις πράξεις και τα έργα μας και όχι απλώς με λόγια».

 

 Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.