Νέο Πυροφυλάκιο από τον ΣΠΑΠ στον Άγιο Πέτρο Διονύσου. Απεσώβησε πυρκαγιά τις πρώτες ώρες της λειτουργίας του

Ένα νέο Πυροφυλάκιο εγκατέστησε ο ΣΠΑΠ, στον Άγιο Πέτρο Διονύσου στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για την αναβάθμιση της αδιάλειπτης 24ωρης παρουσίας του στο Πεντελικό βουνό και με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη προστασία του από το ενδεχόμενο πυρκαγιάς.

Το νέο Πυροφυλάκιο τις πρώτες ώρες λειτουργίας του απεσώβησε την επέκταση πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε στο Σχοινιά. Με την έγκαιρη ειδοποίηση από τους πυροφύλακες του ΣΠΑΠ που επάνδρωναν εκείνη την ώρα το Πυροφυλάκιο επενέβη η Πυροσβεστική ταχύτατα και αποτελεσματικά με αποτέλεσμα να σβηστεί η πυρκαγιά εν τη γενέσει της.

20150805_090438

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε σχετικά:

«Εγκαταστήσαμε ένα νέο Πυροφυλάκιο στην περιοχή του Αγίου Πέτρου, σε ένα κομβικό σημείο για την παρατήρηση του Πεντελικού βουνού. Πρόκειται για ένα σημείο που δίνει τη δυνατότητα παρατήρησης τόσο προς τη μεριά των ανατολικών ακτών της Αττικής, από το Μαραθώνα ως και τη Ραφήνα, όσο και προς την μεριά της Πεντέλης. Θα συνεχίσουμε και σε άλλα σημεία όταν αυτό είναι δυνατόν, ώστε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την 24ωρη επαγρύπνιση μας στο Πεντελικό. Είμαι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να πω ότι από τις πρώτες κιόλας ώρες λειτουργίας του νέου Πυροφυλακίου συμβάλλαμε καθοριστικά στο να αποσωβηθεί μία πυρκαγιά στο Σχοινιά εν τη γενέσει της, γεγονός που αποδεικνύει τη χρησιμότητα της συνεχούς επιφυλακής του ΣΠΑΠ, σημαντικό εργαλείο της οποίας είναι τα Πυροφυλάκια. Αυτονόητο είναι επίσης το σημαντικό έργο που επιτελούν οι Πυροφύλακες του ΣΠΑΠ σε αυτήν την κατεύθυνση και θα ήθελα να τους απευθύνω ένα ευχαριστώ για την συνεχή και άοκνη προσπάθεια που κάνουν».

20150805_090455

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.