Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 6η Εθελοντική Δράση Αναδάσωσης (Μαθητική) για το 2019 από τον Σ.Π.Α.Π. και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» στην περιοχή της Νταού Πεντέλης.

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία πολλών ευαισθητοποιημένων μαθητών, εκπαιδευτικών, πολιτών, εθελοντών , καθώς και αιρετών των Δήμων Μελών, η  6η Εθελοντική Δράση Αναδάσωσης (Μαθητική) για το 2019 που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), στην περιοχή της Νταού Πεντέλης.

Η Αναδάσωση, η οποία έγινε με τη μέθοδο της δενδροφύτευσης βελανιδιών, χαρουπιών, κουκουναριών  είχε σαν κύριο στόχο την ενίσχυση και τη συμπλήρωση των ήδη αναδασωμένων περιοχών.

Εθελοντές, μαθητές, ευαισθητοποιημένοι πολίτες και  φίλοι του Αττικού περιβάλλοντος όλοι μαζί, με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν για ακόμη μία φορά στο κάλεσμα του Σ.Π.Α.Π. στηρίζοντας ενεργά την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό , φυτεύοντας εκατοντάδες δενδρύλλια  στα σημεία που είχαν από πριν υποδειχθεί.

Στην 6η Αναδάσωση του Σ.Π.Α.Π. για το 2019 παρόντες ήταν ο Υπουργός  Περιβάλλοντος  και Ενέργειας  Κωστής Χατζηδάκης, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., Αντιδήμαρχος Πεντέλης  και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε.  Βλάσσης Σιώμος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής  Αθανάσιος Αυγερινός, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς και μέλος Δ.Σ. του Σ.Π.Α.Π. Δημήτρης Λιανός,  η Τοπική Σύμβουλος Πεντέλης Μαρία Κοσμερίδου, καθώς και στελέχη του Δασαρχείου Πεντέλης και της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής.

Συμμετείχαν επίσης πολλά ιδιωτικά και δημόσια σχολεία.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., Αντιδήμαρχος  Πεντέλης και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε., Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δράσης: « Υλοποιούμε σήμερα άλλη μία Αναδάσωση, με τη μέθοδο της φύτευσης δέντρων βελανιδιάς, χαρουπιάς και κουκουναριάς. Είμαστε εδώ στην περιοχή  της Νταού Πεντέλης, η οποία έχει στο παρελθόν αναδασωθεί από τον Σ.Π.Α.Π. και σήμερα καλύπτουμε τα όσα ενδεχόμενα κενά υπάρχουν εμπλουτίζοντας τη βλάστηση με νέα δέντρα.

Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που σήμερα μαζί μας είναι ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης  που με την παρουσία του αναδεικνύει την σημαντικότατη  περιβαλλοντική δουλειά που κάνει ο Σ.Π.Α.Π..

Επίσης είμαι ιδιαίτερα  ικανοποιημένος  από την προσέλευση τόσων περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων μαθητών και εκπαιδευτικών. Είναι πραγματικά ελπιδοφόρο το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι πολίτες και παιδιά, αγκαλιάζουν κάθε φορά τις δράσεις μας και κατανοούν τη σημαντικότητα της ύπαρξης του δάσους προκειμένου να συγκρατούνται τα νερά της βροχής και να αποφεύγονται καταστροφές και πλημμύρες.

Εμείς συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση τις προσπάθειες που καταβάλουμε για να επιτύχουμε το βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το ζωντάνεμα του φυσικού πρασίνου και την ανάπλαση του Πεντελικού και Αττικού περιβάλλοντος, με τις συνεχείς αναδασώσεις και όποια άλλη δράση απαιτείται προκειμένου να επιτύχουμε το σκοπό μας.

Η συνεχής ανταπόκριση των πολιτών και η έντονη εθελοντική διάθεση που επιδεικνύουν όλα αυτά τα χρόνια, ενισχύει τη δύναμη μας για να συνεχίζουμε ακόμη πιο εντατικά τις προσπάθειές μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σάκη Ρουβά και την Κάτια Ζυγούλη που ήταν μαζί μας σήμερα.

Να  συγχαρώ τέλος, όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες , τις εθελοντικές ομάδες, καθώς και τους εθελοντές του Σ.Π.Α.Π. που ήρθαν σήμερα εδώ, στην περιοχή της Νταού Πεντέλης  και που κάθε φορά αγωνίζονται μαζί μας».

 

 

 Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.