Εθελοντές και εργαζόμενοι του Σ.Π.Α.Π, παρόντος του Προέδρου και Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, έδωσαν ανάσα ζωής στα δενδρύλλια στις πρόσφατα αναδασωμένες περιοχές της Πεντέλης

Τα 43.000 δενδρύλλια που φυτεύτηκαν στις θέσεις «Ιταλικά Οχυρά» και «Γενικό Νοσοκομείο Παίδων» στην Πεντέλη κατά τις τελευταίες αναδασώσεις της φετινής περιόδου, πότισαν εθελοντές και εργαζόμενοι του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) την Κυριακή 10 Ιουλίου 2011 σε συνεργασία με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Μαζί τους στη συνέχιση της προσπάθειας για να «πρασινίσει» ακόμα μία πλαγιά του Πεντελικού όρους ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με Δημάρχους και Αντιδημάρχους μέλη του Σ.Π.Α.Π.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής εργαζόμενοι και εθελοντές του Σ.Π.Α.Π με υδροφόρες από τους Δήμους Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Γαλατσίου, Διονύσου, Χαλανδρίου, Βριλησσίων, Πεύκης – Λυκόβρυσης, Σπάτων – Αρτέμιδας, Παλλήνης συγκεντρώθηκαν στο σημείο συνάντησης, και μαζί με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου και Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, τον Αντιπρόεδρο του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχο Βριλησσίων Κωνσταντίνο Ιωαννίδη, το Δήμαρχο Κηφισιάς Νικόλαο Χιωτάκη, τους Αντιδημάρχους Αμαρουσίου Στέφανο Τσιπουράκη και Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, και Σπάτων – Αρτέμιδας Αθανάσιο Μαργέτη, πότισαν τα δεντράκια δίνοντας τους ανάσα ζωής για να ανταπεξέλθουν στις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

11_07_11_patoulis_potisma_spap_nosokomio_pedon_pentelis38_lg

«Από νωρίς το πρωί ξεκινήσαμε με εργαζομένους μας και τους εθελοντές μας την προσπάθεια για να ποτίσουμε και το τελευταίο δεντράκι. Το χειμώνα όλοι μαζί δεντροφυτεύσαμε δύο ακόμα περιοχές στην Πεντέλη. Τώρα είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε την προσπάθεια με το πότισμα, με σεβασμό στο περιβάλλον και στους κόπους του χειμώνα. Δεν ξεχνάμε ότι όταν ξεκινάμε μία προσπάθεια, οφείλουμε να την ολοκληρώνουμε. Φροντίζουμε το περιβάλλον για να μας φροντίσει και αυτό» ανέφερε ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γιώργος Πατούλης.

Το γενικό συντονισμό της προσπάθειας και την υγειονομική κάλυψη του προσωπικού του Σ.Π.Α.Π και των εθελοντών που συμμετείχαν σε αυτή, είχε ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαβούλευσης Δήμου Αμαρουσίου, ιατρός Στέφανος Τσιπουράκης.

Στην προσπάθεια αυτή σημαντική βοήθεια προσέφεραν, επίσης, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαρουσίου, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας και η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Κυνηγετικών Οργανώσεων, οι οποίοι με τα ειδικά οχήματα που διαθέτουν μετέφεραν τους εθελοντές και τους εργαζομένους στις απόκρημνες πλαγιές του βουνού μαζί με τις απαραίτητες υδροσωλήνες για το πότισμα των δενδρυλλίων.

Παρόντες στο εθελοντικό πότισμα της Κυριακής ήταν και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, η Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αμαρουσίου Ρένα Χαλιώτη, ο υπεύθυνος του Γραφείου Περιβάλλοντος Παντελής Τσιτσιμπάσης, δημοτικοί σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες από τους Δήμους μέλη του Συνδέσμου, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαρουσίου κ. Αντωνάκης, ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας Νίκος Σταθόπουλος, ομοσπονδιακοί θηροφύλακες και εκπρόσωποι του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.