O Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ) συνδιοργανωτής σε Εκδήλωση για την Ημέρα Περιβάλλοντος

Εκδήλωση για την ημέρα Περιβάλλοντος οργάνωσαν ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων του Δήμου Πεντέλης, τους Συλλόγους Γονέων των Δημοτικών Σχολείων Πεντέλης και το 1ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Πεντέλης.

Ήταν μία εκδήλωση που είχε σαν στόχο τα παιδιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος να δημιουργήσουν, αλλά κυρίως να μάθουν παίζοντας σε μια Γιορτή αφιερωμένη στο Περιβάλλον.

7

Τα παιδιά επίσης ενημερώθηκαν από εκπροσώπους της Πυροσβεστικού Σώματος και του ΣΠΑΠ για τη σημασία της προστασίας του δάσους και την προσφορά του Πυροσβεστικού Σώματος και του ΣΠΑΠ με την παρουσίαση – επίδειξη Πυροσβεστικών οχημάτων.

Ξεχωριστή στιγμή που χάρηκαν ιδιαιτέρως τα παιδιά ήταν όταν οι εθελοντές του ΣΠΑΠ άρχισαν να βάζουν όλα τα παριστάμενα στην εκδήλωση παιδιά μέσα στο υπερσύχρονο πυροσβεστικό όχημα του ΣΠΑΠ.

2

Κηπουρική, Δημιουργίες με πηλό, Ζωγραφική-Ανακύκλωση, Κυνήγι Θησαυρού, δράσεις με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές του ΣΠΑΠ καθώς και παιχνίδια με τους προσκόπους, ήταν στην ημερήσια διάταξη.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Φώτης Χρυσικός, οι Αντιδήμαρχοι Πεντέλης Αρχοντία Μπούσουλα – Χάνου, Λευτέρης Κοντουλάκος και Ηλίας Τσουχνικάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πεντέλης Νατάσα Κοσμοπούλου, Δημήτρης Σταυρόπουλος, Δήμητρα Κεχαγιά, Αντώνης Φειδοπιάστης, Γεωργία Μητροπούλου και Κωνσταντίνος Τζουμάκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπάτων-Αρτέμιδας Πέτρος Πουλάκης και οι Τοπικοί Σύμβουλοι Μελισσίων και Νέας Πεντέλης Νίκος Δροσάτος, Μαρία Δούκα – Λασηθιωτάκη και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

6

 

Κατά τη διάρκεια της δράσης και απευθυνόμενος προς τους παρισταμένους, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος αναφέρθηκε σε αυτήν λέγοντας:

«Η προστασία του Περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας. Αλλά η μεγαλύτερη ευθύνη μας είναι να μάθουμε τις νέες γενιές, τα παιδιά μας να φροντίζουν και να προστατεύουν το περιβάλλον. Και αυτό είναι πολύ πιο εύκολο σε ηλικίες Δημοτικού Σχολείου, όπου τα παιδιά διαμορφώνουν χαρακτήρα και αποδέχονται αξίες.

4

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, είναι μία ευκαιρία, ίσως και απλά η αφορμή για να ξεκινήσουμε και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας προς την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης όσο το δυνατόν περισσότερων γονέων και παιδιών στην κατεύθυνση τους Εθελοντισμού, της προσφοράς, της προστασίας του Περιβάλλοντος. Εμείς στον ΣΠΑΠ έχουμε καταφέρει να συμμετέχουν στις εθελοντικές μας δράσεις ένας σημαντικός αριθμός παιδιών σε συνεργασία με τα Σχολεία και τα Συστήματα Προσκόπων. Έχουμε βάλει όμως σαν στόχο της δημιουργία μίας αμιγούς παιδικής Εθελοντικής Ομάδας του ΣΠΑΠ και αυτό είναι κάτι που θα το πετύχουμε μέσα στους επόμενους μήνες.

Θα ήθελα να συγχαρώ την κα Άρτεμη Κατσαβάρου Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων και τους συνεργάτες της, τους Συλλόγους Γονέων Πεντέλης και τους Προσκόπους Πεντέλης για την πρωτοβουλία της οργάνωσης της σημερινής άψογης εκδήλωσης. Θέλω να διαβεβαιώσω όλους ότι ο ΣΠΑΠ θα είναι παρών σε κάθε πρωτοβουλία και προσπάθεια που ευαισθητοποιεί και διαπλάθει περιβαντολλογικά τα παιδιά μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χορηγούς της σημερινής εκδήλωσης.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον διοικητή του Πυροσβεστικού μας Σταθμού κο Ηλία Τσαπούρα για την άμεση και θερμότατη ανταπόκρισή του στο αίτημά μας για συμμετοχή στην σημερινή μας δράση.

9

Τέλος ένα τεράστιο ευχαριστώ οφείλω σε αυτά τα ακούραστα παιδιά, τους εθελοντές του ΣΠΑΠ, που αδιαμαρτύρητα ανταποκρίνονται σε πολλές και πολυποίκιλες δράσεις σχετικές με το περιβάλλον και τις δράσεις πρόληψης και πυροπροστασίας με χαρακτηριστικό παράδειγμα το τελευταίο Σαββατοκύριακο να έχουν συμμετάσχει σε 3 εθελοντικές δράσεις καθαρισμού δήμων του ΣΠΑΠ, στην συνδιοργάνωση της δράσης με την Ένωση και τους Συλλόγους Γονέων Πεντέλης καθώς και την επιτυχή συμμετοχή τους σε 2 περιστατικά πυρόσβεσης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.