O Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος συμμετείχε στη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παλλήνης.

Στη  συνεδρίαση  του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παλλήνης, που διεξήχθη υπό  τον Δήμαρχο Παλλήνης Αθανάσιο Ζούτσο έγινε απολογισμός της χειμερινής περιόδου και ενημέρωση για τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα καθώς και για αυτά που είναι σε εξέλιξη για να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή ετοιμότητα ενόψει της πολύ επικίνδυνης προσεχούς αντιπυρικής περιόδου.

Εξετάστηκαν επίσης θέματα σχεδιασμού και δράσεων Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου, επισημάνθηκε η φετινή πολύ μεγάλη επικινδυνότητα, λόγω της κλιματικής κρίσης, αλλά και των  συνεπειών των καιρικών συνθηκών του φετινού χειμώνα.

Ειδικότερα στο Σ.Τ.Ο. Παλλήνης έγινε ειδική επισήμανση για τα μέτρα που έχουν προβλεφθεί να ληφθούν για την προστασία των σημαντικών πνευμόνων πρασίνου του Δήμου Παλλήνης.

Στη  σύσκεψη  συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Παλλήνης Δημήτρης Καρράς, ο Δασάρχης Πεντέλης Θεόδωρος Κολοβός, εκπρόσωποι της πολιτικής προστασίας του Δήμου Παλλήνης, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος στην παρέμβαση του, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι με βάση την εμπειρία των προηγουμένων ετών, έχει αποδειχθεί πως για την αποτελεσματικότερη πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών απαιτείται καλός συντονισμός και στενή συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων. Ο καλός συντονισμός και η καλή συνεργασία όλων μας  έχει αποκλειστικό στόχο την καλύτερη προετοιμασία και πρόληψη και στη συνέχεια την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ενδεχόμενων δύσκολων καταστάσεων, εν όψη της επερχόμενης πολύ δύσκολης αντιπυρικής περιόδου λόγω της κλιματικής αλλαγής και των καιρικών φαινομένων του χειμώνα.

Επίσης ενημέρωσε για την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνεται από τον ΣΠΑΠ στις προληπτικές δράσεις που θα κάνει φέτος ο  ΣΠΑΠ στο Πεντελικό αλλά και στα όρια των Δήμων – Μελών, για  τις προσλήψεις 5μήνων συμβασιούχων  χορτοκοπτών και πυροφυλάκων, τις κοπές ξερών χόρτων,  την πλήρωση των υδατοδεξαμενών πυροσβεστικών ελικοπτέρων,  την συντήρηση δασικών δρόμων,  αλλά και για τις ενέργειες και προτάσεις που έκανε ο ΣΠΑΠ προς την Περιφέρεια Αττικής και τα συναρμόδια Υπουργεία.

Εξέφρασε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του, για την υιοθέτηση των προτάσεων του, από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, που αφορούσαν την σημαντική αύξηση των ΚΑΠ Πυροπροστασίας σε Δήμους και Συνδέσμους Δήμων μετά από πάρα πολλά χρόνια και την μετατροπή των 4μήνων εποχικών συμβάσεων για την πυροπροστασία  σε 5 μήνες, πάγιο αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Υπογράμμισε ότι ο ΣΠΑΠ θα βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα, εν όψη της επερχόμενης πολύ δύσκολης αντιπυρικής περιόδου και ευχαρίστησε για ακόμα μία φορά  τον Δήμαρχο Παλλήνης Αθανάσιο Ζούτσο για την άριστη συνεργασία και τον απόλυτο συντονισμό μεταξύ των 2 φορέων.

Τέλος υπογράμμισε την διαχρονικά άριστη συνεργασία του ΣΠΑΠ, με το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με όλους τους Δήμους – Μέλη του ΣΠΑΠ, την Περιφέρεια Αττικής, το Πυροσβεστικό Σώμα, την Ελληνική Αστυνομία, το Δασαρχείο Πεντέλης, τους Εθελοντές,  αλλά και όλους τους συναρμόδιους φορείς και τόνισε ότι είναι βέβαιος ότι  και φέτος θα υπάρχει στενότερη συνεργασία και ακόμα καλύτερος συντονισμός, για την αντιμετώπιση των ενδεχόμενων δύσκολων καταστάσεων που θα προκύψουν κατά την φετινή επικίνδυνη αντιπυρική περίοδο.

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.