O Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος συμμετείχε στις δεύτερες κατά σειράν Συσκέψεις των Συντονιστικών Περιφερειακών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας Βόρειου Τομέα Αθηνών και Ανατολικής Αττικής μέσω τηλεδιασκέψεων.

Στις δεύτερες κατά σειράν συσκέψεις των Συντονιστικών Περιφερειακών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας Βόρειου Τομέα Αθηνών και Ανατολικής Αττικής, που έγιναν με τηλεδιασκέψεις, για  τις ενέργειες που έχουν γίνει και θα πραγματοποιηθούν εν όψει της επικείμενης αντιπυρικής περιόδου, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος.

Ειδικότερα στις συνεδριάσεις εξετάσθηκε η πρόοδος που πραγματοποιήθηκε επί των προτάσεων που κατατέθηκαν στα προηγούμενα  ΣΟΠΠ για θέματα σχεδιασμού και δράσεων Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου, επισημάνθηκε η φετινή πολύ μεγάλη επικινδυνότητα, λόγω της κλιματικής αλλαγής, αλλά και των τεράστιων συνεπειών των πρωτοφανών κακοκαιριών του φετινού χειμώνα, τα θέματα που αφορούν στην απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και δασικές εκτάσεις, τα θέματα που αφορούν στην ενημέρωσης του κοινού για τη λήψη μέτρων πρόληψης.  Παράλληλα επισημάνθηκε και πάλι από όλες τις πλευρές, η εκτεταμένη συσσώρευση από ξερά κλαδιά, χόρτα και φύλλα που παρατηρείται σε πολλούς Δήμους της Βόρειας και Ανατολικής Αττικής και συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης της απομάκρυνσης  της επικίνδυνης αυτής για πυρκαγιά εύφλεκτης ύλης καθώς και για τις αποψιλώσεις που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν με τηλεδιασκέψεις υπό τους Αντιπεριφερειάρχες  Αττικής Λουκία Κεφαλογιάννη και Αθανάσιο Αυγερινό, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξενοφών Μανιατογιάννης, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γεώργιος Θωμάκος, Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Πολιτικής Προστασίας, Εκπρόσωποι των  Δήμων, των Συνδέσμων και των Δασαρχείων  που υπάγονται στην  στην Βόρεια και Ανατολική  Αττική, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, εκπρόσωποι της ΔΕΔΗΕ καθώς και εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στην Βόρεια και Ανατολική  Αττική.

Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης,  Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος ενημέρωσε τους παρισταμένους για τις δράσεις που πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, την συντήρηση δασικών δρόμων, τους εκτεταμένους καθαρισμούς ξερών χόρτων που ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα, τη συντήρηση και πλήρωση των δεξαμενών πυροσβεστικών ελικοπτέρων και την επάνδρωση των πυροφυλακίων που ξεκινούν την 1η Ιουνίου. Επίσης επισήμανε την πρόβλεψη του νέου Ν. 4926/2022 που στο άρθρο 104 προβλέπει το κλείσιμο των δασικών δρόμων  και επικίνδυνων σημείων και σε δείκτη επικινδυνότατος 3

«Ο ΣΠΑΠ όπως και κάθε χρόνο βρίσκεται σε διαρκή, απόλυτη και αγαστή συνεργασία με την Πυροσβεστική, το Δασαρχείο και τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό. Ειδικά φέτος που είναι πολύ μεγάλη η συσσώρευση χόρτων και κλαριών, ο Σύνδεσμος κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει τους Δήμους Μέλη του και θα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό τους, στην προσπάθεια που όλοι μαζί καταβάλουμε ώστε να απομακρύνουμε τον κίνδυνο, καθαρίζοντας τις περιοχές από την τεράστια ποσότητα εύφλεκτης ύλης και που οι ίδιοι οι Δήμοι μας υποδεικνύουν».

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.