O Πρόεδρος Βλάσσης Σιώμος και στελέχη του ΣΠΑΠ στη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Μαραθώνα

Στη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Μαραθώνα για τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου και την προετοιμασία της αντιπυρικής που ξεκίνησε, συμμετείχε ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), δια του Προέδρου του και Γενικού Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμου και στελεχών του.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε απολογισμός της χειμερινής περιόδου που πέρασε και τοποθέτηση για τα μέτρα που λαμβάνονται από το Δήμο εν όψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινάει σε λίγες ημέρες και κατόπιν ακολούθησαν τοποθετήσεις των παρισταμένων. Όλοι οι παριστάμενοι ευχαρίστησαν τον Σ.Π.Α.Π. για τη βοήθεια που προσέφερε στο Δήμο Μαραθώνα κατά τη διάρκεια των χιονοπτώσεων της περασμένης χειμερινής σεζόν.

Στη συνέχεια εξετάσθηκαν τα θέματα σχεδιασμού, καθώς και τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που έχει λάβει ο Δήμος για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο. Παράλληλα, καταγράφηκαν τα μέσα που διατίθενται προς ενίσχυση του έργου των φορέων της Πολιτικής Προστασίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαραθώνα Αδάμ Μεγαγιάννης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαραθώνα Άγγελος Λένης, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαρνάβα Χαραλαμπία Ασημακοπούλου, ο Ταξίαρχος της Πυροσβεστικής, Διοικητής Ανατολικής Αττικής Χαράλαμπος Χιώνης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Μάκρης, Πύραρχος Δαμιανός Παπαδόπουλος, το στέλεχος της Περιφέρειας Αττικής Τάσος Γιώτης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Εθελοντών Νέου Βουτζά-Προβαλίνθου Γιάννης Δαμιανόγλου, εκπρόσωποι του Δασαρχείου Πεντέλης, του Φορέα Διαχείρισης του Δάσους Σχινιά, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Τροχαίας και εκπρόσωποι Συλλόγων του Δήμου Μαραθώνα.

Κατά τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Είμαστε εδώ σήμερα για να βελτιώσουμε τη συνεργασία και το συντονισμό που έχουμε με το Δήμο Μαραθώνα, μια ιδιαίτερα ευαίσθητη και καίρια περιοχή, δεδομένης της ύπαρξης εδώ, αφενός του χαρακτηρισμένου Natura Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα, και αφετέρου πολλών κατασκηνώσεων. Για το λόγο αυτό σήμερα που είμαστε στο ξεκίνημα της νέας αντιπυρικής περιόδου είμαι βέβαιος ότι η στενή συνεργασία μας συνεργασία βελτιώνεται, ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην αντιμετώπιση ενδεχόμενων δύσκολων καταστάσεων που ενδεχομένως προκύψουν.

Εάν όμως δε λυθεί σύντομα το ζήτημα των ΚΑΠ Πυρασφαλείας, οι οποίοι δεν έχουν αποδοθεί ακόμη στους Συνδέσμους, τα δάση της Αττικής θα είναι εκτεθειμένα στον κίνδυνο της πυρκαγιάς. Για αυτό το λόγο ζητάμε την άμεση αποδέσμευση των χρημάτων για την Πυρασφάλεια, ώστε να λειτουργήσουμε σωστά και την εφετινή περίοδο.

Ο ΣΠΑΠ και φέτος θα βρίσκεται σε διαρκή και αγαστή συνεργασία με την Πυροσβεστική, το Δασαρχείο και τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι και αυτό το καλοκαίρι σε θα είμαστε σε ετοιμότητα, παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε. Μαζί με τους Δήμους-Μέλη μας θα είμαστε σε εγρήγορση για την προετοιμασία των δασικών περιοχών, αλλά και του αστικού και περιαστικού πρασίνου ώστε να αποφευχθεί κατά το δυνατόν η εκδήλωση δυσάρεστων φαινομένων». 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.