Hμερίδα με θέμα την κοινωνική επιχειρηματικότητα, διοργανώθηκε από τον ΣΠΑΠ, την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ και την ΜΚΟ Αποστολή

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), δείχνοντας για πολλοστή φορά την ευαισθησία που διακατέχει τους δήμους-μέλη του, οι οποίοι με πρωτοβουλίες και δράσεις προσπαθούν καθημερινά να δώσουν διεξόδους στα προβλήματα και τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν οι πολίτες λόγω της οικονομικής κρίσης, διοργάνωσε ημερίδα με θέμα την κοινωνική επιχειρηματικότητα, σε συνεργασία με την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ και την ΜΚΟ Αποστολή.

Στην ημερίδα που συντόνισε το στέλεχος της ΜΚΟ Ανατολή κ. Βασίλειος Μεϊχανετσίδης, συμμετείχαν ο κ. Γεώργιος Βουρλάκης, που έκανε μία σύντομη παρουσίαση του Προγράμματος «ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ», η κα Ματίνα Κανάκη, Πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ. Εκάτη, η οποία αναφέρθηκε στην κοινωνική επιχειρηματικότητα στην πράξη, ο κ. Σύρος Κοκοβόλης, στέλεχος του ΕΒΕΑ με ειδίκευση στις συνεταιριστικές επιχειρήσεις, που ανέπτυξε το θέμα της κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας σε τοπικό επίπεδο, η κα Δώρα Ντούλια, που ανέλυσε την κοινωνική οικονομία και επιχερηματικότητα στην Ευρώπη. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν οι περιπτώσεις των Κοιν.Σ.Επ. ‘Ελευσις (Νικόλαος Γιαννούλης), Εκάτη (Ματίνα Κανάκη), καθώς και του Περιοδικού Σχεδία (Χρήστος Αλεφάντης/Αιμιλία Δούκα).

2

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ κ. Βλάσης Σιώμος χαιρετίζοντας την εκδήλωση τόνισε:

«Σας καλοσωρίζω στην Ενημερωτική Ημερίδα για το πρόγραμμα «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας των Δήμων – Μελών του ΣΠΑΠ», μία δράση του ΕΣΠΑ την οποία υλοποιεί η Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ, σε συνεργασία με τον ΣΠΑΠ.

Θα ήθελα να συγχαρώ την ΜΚΟ Αποστολή για τη συμμετοχή της, αλλά και τη σημαντική συνδρομή της στην υλοποίηση τόσο της σημερινής ημερίδας, όσο και του προγράμματος στο σύνολό του. Σαν ΣΠΑΠ θεωρούμε τη συμμετοχή μας στη υλοποίηση αυτής της δράσης απόλυτα επιβεβλημένη, τόσο λόγω φιλοσοφίας και ευαισθησίας εθελοντισμού, όσο και ανάγκης για συμβολή στην ανεύρεση λύσεων που βοηθούν τους δοκιμαζόμενους πολίτες στη χώρα μας.

Θεωρώ ότι πρόκειται για μία σημαντική δράση, διότι φιλοδοξεί να αναδείξει τα πλεονεκτήματα της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας και να καταγράψει την εμπειρία από την αντίστοιχη εφαρμογή της σε άλλα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά δεύτερο λόγο και ίσως πιο σημαντικό, η σημερινή ημερίδα στοχεύει στο να ενημερώσει τους ενδιαφερομένους και αυριανούς ωφελουμένους του προγράμματος, για τους τομείς κατάρτισης, καθώς και για τις προοπτικές απασχόλησης των συμμετεχόντων και τις ευκαιρίες ένταξης ή/και επανένταξής τους στην αγορά εργασίας.

Οφείλω να εξάρω τη γνώση και την επιστημονική κατάρτιση των σημερινών εισηγητών, που με ορισμένους εξ αυτών έχω συνεργασθεί κατ’ επανάληψη σε αντίστοιχα προγράμματα και ενημερωτικές ημερίδες του Υπουργείου Απασχόλησης. Τους ευχαριστώ για την πολύτιμη συμβολή τους στη σημερινή εκδήλωση. Επίσης ευχαριστώ θερμά τα στελέχη του ΣΠΑΠ, την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ και την ΜΚΟ Αποστολή, που εργάσθηκαν για την πραγματοποίηση της σημερινής ημερίδας.

1

Η δυναμική προσαρμογή και συνεχής αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, η διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση για όλους, ιδιαίτερα γυναικών, νέων και μακροχρόνια ανέργων και η ενσωμάτωση του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών δεν μπορεί παρά να είναι προτεραιότητες για όλους μας.

Σε μια εποχή σαν τη σημερινή, που η οικονομική κρίση και οι συνέπειές της βρίσκονται ακόμη σε όξυνση, είναι πεποίθησή μου ότι οφείλουμε να πράξουμε ότι είναι δυνατόν, ώστε να βρούμε δρόμους απασχόλησης, δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, αλλά κυρίως να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο ανθρώπους που βρίσκονταν στα τελευταία στάδια μιας εργασιακής καριέρας που απότομα διακόπηκε, να τη συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησε και να την περατώσουν αισίως.

Η επιμόρφωση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού είναι αποδεδειγμένα εδώ και χρόνια η οδός της λύσης στα προβλήματα υποαπασχόλησης και ανεργίας. Αυτό λοιπόν φιλοδοξούμε να κάνουμε μέσα από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ, τον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και την Ανάπτυξη του Πεντελικού και την ΜΚΟ Αποστολή, ώστε να συμβάλλουμε στην επίλυση του σοβαρού αυτού κοινωνικού προβλήματος που στις μέρες μας έχει οξυνθεί σημαντικά».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.