Ταχύτατη επέμβαση του ΣΠΑΠ με εθελοντές και οχήματα στην κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε στο Πολύδροσο Αμαρουσίου παραπλεύρως της Αττικής Οδού

Ταχύτατα και αποτελεσματικά, με εθελοντές και πυροσβεστικά οχήματα που ήταν σε επιφυλακή στο Δήμο Αμαρουσίου, συνέβαλλε ο ΣΠΑΠ στην κατάσβεση πυρκαγιάς σε ιδιωτικό οικοπεδικό χώρο με ελαιόδεντρα και χαμηλή βλάστηση, παραπλεύρως της Αττικής Οδού στο Πολύδροσο Αμαρουσίου, βοηθώντας καίρια και αποφασιστικά το Πυροσβεστικό Σώμα και το Δήμο Αμαρουσίου.

  

Στην προσπάθεια επιχείρησαν 10 οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος με 30 πυροσβέστες και συνέδραμαν οχήματα του ΣΠΑΠ και των Δήμων Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Χαλανδρίου και Βύρωνα. Από την πρώτη στιγμή ήταν παρών στον τόπο της πυρκαγιάς ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου Νώντας Γαρδέλης.

  

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το όχημα του ΣΠΑΠ που περιπολούσε στο Δήμο Αμαρουσίου έφτασε από τα πρώτα και ταχύτατα επενέβη στο περιστατικό που εκδηλώθηκε και συνέδραμε αποτελεσματικά το Πυροσβεστικό Σώμα και το Δήμο Αμαρουσίου, με αποτέλεσμα μια ακόμα πυρκαγιά να κατασταλεί στο ξεκίνημά της. Η επέμβαση ήταν ακαριαία και ο συντονισμός υποδειγματικός με αποτέλεσμα η φωτιά να τεθεί γρήγορα υπό απόλυτο έλεγχο.

Θα ήθελα να συγχαρώ το Πυροσβεστικό Σώμα, και ιδιαίτερα τους εργαζομένους και εθελοντές του ΣΠΑΠ, οι οποίοι ακολουθώντας πιστά και με ακρίβεια τον κοινό σχεδιασμό ΣΠΑΠ και Δήμου Αμαρουσίου κατάφεραν να επέμβουν άμεσα και αποτελεσματικά. Όλη την αντιπυρική περίοδο οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές του ΣΠΑΠ θα είναι παρόντες και σε εγρήγορση, τόσο στο βουνό, όσο και στις αστικές και περιαστικές περιοχές των Δήμων μας για να αποτρέψουν ανάλογες περιπτώσεις».

  

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.