Συνάντηση Εκπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνδέσμων Αττικής με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Τάσο Μαυρόπουλο με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΣΠΑΠ

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18/05/2015, συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Τάσου Μαυρόπουλου, προερχόμενου από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, με αντιπροσωπεία των Συνδέσμων της Αττικής και με θέμα την πυρασφάλεια του έτους 2015.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Βλάσσης Σιώμος Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ και ο Βασίλης Λαζάρου Αντιπρόεδρος του ΣΥΝΠΑ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στην πυρασφάλεια από την πλευρά των Συνδέσμων.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Τάσος Μαυρόπουλος από τη μεριά του, επισήμανε την έγκαιρη απόδοση της χρηματοδότησης στους Συνδέσμους και τόνισε ότι θεωρεί πολύ σημαντική την προσφορά των Συνδέσμων στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.

20150518_121456

Από τη μεριά τους οι Πρέοδροι των Συνδέσμων, ευχαρίστησαν το Γενικό Γραμματέα για την έγκαιρη χρηματοδότηση των δράσεων Πυρασφάλειας και την παράταση των Συμβάσεων Πυρασφαλείας από 2μηνες σε 3μηνες, ενώ παράλληλα έθεσαν και τα παρακάτω ζητήματα:

1. Ένταξη των Συνδέσμων στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (5μηνα). Για το συγκεκριμένο θέμα ζητήθηκε η παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα κ. Μαυρόπουλου, στην Διοικήτρια του ΟΑΕΔ κα Καραμεσίνη και στον Υπουργό Εργασίας κ. Σκουρλέτη

2. Περαιτέρω παράταση από 3 σε 4 μήνες των Συμβάσεων Πυρασφαλείας

3. Παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα στην Αστυνομία για περαιτέρω συνδρομή της στο κλείσιμο των δασικών δρόμων όταν υπάρχουν συνθήκες υψηλής επικινδυνότητας για πυρκαγιά.

4. Αποκατάσταση των κατεστραμένων από τις έντονες βροχοπτώσεις δασικών δρόμων.

5. Παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα κ. Μαυρόπουλου για περαιτέρω συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και του ζητήθηκε να γίνει συνάντηση με πρωτοβουλία του όλων των εμπλεκομένων φορέων (Αστυνομίας, Δασαρχείων, Περιφέρειας, Δήμων, Συνδέσμων, Εθελοντών) για καλύτερο συντονισμό.

Μετά τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Γενικό Γραμματέα για την άμεση ανταπόκριση του στα θέματα που του θέσαμε στις πρόσφατες συναντήσεις μας. Το καλό κλίμα που επιτύχαμε διευκολύνει τη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων της Πολιτικής Προστασίας και των Συνδέσμων της Αττικής καθώς και το συντονισμό της λειτουργίας τους στον τομέα ευθύνης τους. Ο ΣΠΑΠ συμμετέχει και θα συμμετέχει σε όλες τις συλλογικές διαδικασίες, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη συνεχή προσπάθεια για τον συντονισμό και τον έλεγχο της προετοιμασίας των δασικών περιοχών ευθύνης μας, αλλά και του αστικού και περιαστικού πρασίνου που τις περιβάλλει».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.