Στην συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. Ανατολικού Τομέα Αττικής για τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου συμμετείχε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος

Στην σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικού Τομέα Αττικής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3/11, για τον απολογισμό της αντιπυρικής και την προετοιμασία της χειμερινής περιόδου συμμετείχε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), Αντιδήμαρχος Πεντέλης,  Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος.

Ειδικότερα στην συνεδρίαση αφού έγινε ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2022, συζητήθηκε διεξοδικά ο σχεδιασμός και οι δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού κατά την περίοδο 2022 – 2023. Επισημάνθηκε δε πόσο σημαντικός είναι ο συντονισμός για την όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων στην εκτέλεση των έργων και των δράσεων άμεσης προτεραιότητας, που απαιτούνται  για την αντιμετώπιση των κινδύνων που ενδεχομένως προκύψουν από τα επικείμενα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Αυγερινό, συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαραθώνα Ευάγγελος Κυπαρίσσης,  ο Αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Παύλος Μπατάλης, ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Παλλήνης Ιωάννης Ματσούκας, υπηρεσιακά στελέχη των δήμων του Ανατολικού Τομέα  Αθηνών, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Ε.Κ.Α.Β., των Ενόπλων Δυνάμεων, της Περιφέρειας Αττικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ.α.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τόνισε:

«Καταρχάς θέλω να αναφερθώ στην πολύτιμη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής και ιδιαίτερα του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, με πυροσβεστικά αυτοκίνητα στους Δήμους – Μέλη του ΣΠΑΠ, κατά τις ημέρες που ο δείκτης επικινδυνότητας ήταν 4 ή 5, τα οποία φάνηκαν ιδιαίτερα χρήσιμα καθώς τα πληρώματά τους  ενημέρωσαν έγκαιρα για πολλά περιστατικά πυρκαγιάς, αλλά και  επιχείρησαν με μεγάλη επιτυχία σε συμβάντα πυρκαγιάς κατά την παρελθούσα αντιπυρική περίοδο.

Θέλω επίσης να τονίσω τον εξαιρετικό συντονισμό και την αξιοσημείωτη συνεργασία, κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς της 19ης  Ιουλίου που ξεκίνησε από την Πεντέλη, μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του ΣΠΑΠ, για την συνεχή πλήρωση

των δεξαμενών πυροσβεστικών ελικοπτέρων που βρίσκονται στην περιοχή του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και  που είχε ως αποτέλεσμα την συνεχή τροφοδοσία ανά τρίλεπτο των πυροσβεστικών ελικοπτέρων που επιχειρούσαν στις περιοχές του Ντραφιού, της Παλλήνης και της Ανθούσας.

Επίσης θα ήθελα να εκφράσω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Δασαρχείου Πεντέλης και των Εθελοντικών Ομάδων για την άμεση και αποτελεσματική λειτουργία τους σε σειρά περιστατικών πυρκαγιάς που τα περισσότερα από αυτά δεν έγιναν γνωστά επειδή κατασβέστηκαν εν τη γενέσει τους.

Ο ΣΠΑΠ, βρίσκεται σε υψηλότατο επίπεδο ετοιμότητας και επιφυλακής, προκειμένου να συνδράμει την Πυροσβεστική, το Δασαρχείο και τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό, αλλά κυρίως είναι στο πλευρό των Δήμων-Μελών του, στη συνεχή προσπάθεια που όλοι μαζί κάνουμε για την πρόληψη, το συντονισμό και τον έλεγχο της προετοιμασίας αλλά και την αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που ενδεχομένως προκύψουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα».

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.