Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος συνόδευσε τον δόκτωρα Ντέιβιντ Ζενς με εθελοντές της ομάδας SAFeRS e.V. στο Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αφιδνών.

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Αντιδήμαρχος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος συνόδευσε τον δόκτωρα Ντέιβιντ Ζενς με εθελοντές της ομάδας SAFeRS e.V. στο Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αφιδνών.

Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο τους υποδέχθηκε η Εθελοντική Ομάδα Δασοπυροσβεστών Αφιδνών, τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του Κλιμακίου και τους ενημέρωσαν σχετικά με τον σκοπό και τις δράσεις της Εθελοντικής Ομάδας.

Οι επισκέψεις αυτές σε Ελληνικές Εθελοντικές ομάδες γίνονται με πρωτοβουλία της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και της ΚΕΔΕ με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των Εθελοντικών Ομάδων της Ευρώπης και θα συνεχιστούν με αντίστοιχες επισκέψεις στην Γερμανία.

Η SAFeRS e.V. υποστηρίζει τους εθελοντές με δωρεές υλικού και εκπαίδευσης. Αξιοσημείωτο είναι πως έχει δωρίσει τρία (3) πυροσβεστικά οχήματα στην Εθελοντική Ομάδα του Προβάλινθου – Νέου Βουτσά.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Πρόεδρος του ΣΠΑΠ ΚΑΙ Αντιδήμαρχος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε και συνοδεύσαμε τον δόκτορα Ντέιβιντ Ζενς με τους εθελοντές της ομάδας SAFeRS e.V. στο Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αφιδνών. Στην επίσκεψη αυτή η Εθελοντική Ομάδα Δασοπυροσβεστών Αφιδνών ξενάγησε τους εκπροσώπους της  SAFeRS e.V. στις εγκαταστάσεις του Πυροσβεστικού Κλιμακίου και τους ενημέρωσε λεπτομερώς για τον σκοπό, τις δράσεις και τα μελλοντικά σχέδια της εθελοντικής ομάδας. Στη συνέχεια ανταλλάξαμε απόψεις που αφορούν την ενίσχυση, την υποστήριξη αλλά και την καλύτερη προστασία των εθελοντών.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Εθελοντική Ομάδα Δασοπυροσβεστών Αφιδνών για τη φιλοξενία, τους εκπροσώπους της SAFeRS e.V. για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους καθώς και την Ελληνογερμανική Συνέλευση και την ΚΕΔΕ για την πρωτοβουλία αυτή.»

 

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.