Νέα συνδρομή των πυροσβεστικών δυνάμεων από μέρους του Σ.Π.Α.Π. σε φωτιές που ξέσπασαν το διήμερο σε Γέρακα και Ραφήνα

Το έργο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνεχίζει να συνεπικουρεί ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) προσφέροντας συνδρομή σε κάθε μικρό και μεγάλο περιστατικό φωτιάς. Σημαντική ήταν η συμβολή του και κατά το τελευταίο διήμερο σε τρία περιστατικά φωτιάς που εκδηλώθηκαν στους δήμους Παλλήνης και Ραφήνας – Πικερμίου.

Συγκεκριμένα, με όχημα και προσωπικό συνέδραμε ο Σ.Π.Α.Π τις προσπάθειες των πυροσβεστών για την κατάσβεση της φωτιάς που εκδηλώθηκε την Τρίτη 20 Αυγούστου σε εργοστάσιο ηλεκτρικών και ηλιακών συστημάτων στο Γέρακα, και το οποίο από την ένταση της φωτιάς καταστράφηκε ολοσχερώς. Στο σημείο για την ενίσχυση του έργου της κατάσβεσης βρέθηκαν και οχήματα του Δήμου Παλλήνης.

photo_spap-21-8-2013_3

Αντίστοιχα, υδροφόρα και δυνάμεις του Συνδέσμου έσπευσαν και την επομένη Τετάρτη 21 Αυγούστου στα δύο μέτωπα φωτιάς, στον οικισμό Σκουφέϊκα και στην περιοχή Πευκώνα, που ξέσπασαν το πρωί σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο στην περιοχή της Ραφήνας. Στα μέτωπα της φωτιάς, που χάρη στην ταχύτητα επέμβασης των δυνάμεων πυρόσβεσης τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο, βρέθηκαν και ο Δήμαρχος Ραφήνας Γιώργος Χριστόπουλος, μαζί με οχήματα του Δήμου Ραφήνας και του Δήμου Παλλήνης.

Για την προστασία των δασικών εκτάσεων, ο Σ.Π.Α.Π συνιστά στους πολίτες να ακολουθούν τις αναλυτικές οδηγίες που αφορούν στη λήψη των απαραίτητων προληπτικών μέτρων για την αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιάς, αλλά και τους ενημερώνει σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν σε περίπτωση που αντιληφθούν καπνό ή φλόγες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.