Εντυπωσιακή η συμμετοχή του κόσμου στην πεζοπορία στο Πεντελικό που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του ΣΚΑΪ «Αφήνουμε τον καναπέ, ζούμε καλύτερα»

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή χιλιάδων κόσμου σε μια ακόμη επιτυχημένη δράση του ΣΚΑΪ και του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπλασης Πεντελικού «Αφήνουμε τον καναπέ, ζούμε καλύτερα» και στην Πεζοπορία της Κυριακής 1ης Φεβρουαρίου στο Πεντελικό βουνό, στη διοργάνωση της οποίας συμμετείχε το Σωματείο Πεντέλη 2.0 Social Polis.

Η δράση έγινε σε συνεργασία με το Δασαρχείο Πεντέλης, τον Δήμο Πεντέλης και την Β’ Εφορεία Κλασικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων.

2

Η διαδρομή διέσχισε το μονοπάτι που οδηγεί στο Αρχαίο Λατομείο, από όπου προήλθαν τα Μάρμαρα για την ανοικοδόμηση του Παρθενώνα, στάθηκε στην Οδό Λιθαγωγίας, στη συνέχεια κατευθύνθηκε ως τη θρυλική σπηλιά του Νταβέλη και και κατέληξε στο Νυμφαίο σπήλαιο, χώρο προς τιμήν των Νυμφών και του θεού Πανός στο οποίο έχουν βρεθεί πλειάδα αρχαιολογικών ευρημάτων που φυλάσσονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.

4

Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου κ. Μανώλης Κορρές ξενάγησε τους πολυάριθμους συμμετέχοντες κάθε ηλικίας και ανέλυσε εμπεριστατωμένα και με σαφήνεια τη σημασία των μνημείων του Πεντελικού όρους, τόσο από ιστορικής, όσο και πολιτιστικής πλευράς. Με δεδομένη την τεράστια γνώση του για την ιστορία του Πεντελικού απάντησε με προθυμία σε ερωτήσεις που τέθηκαν για την ιστορία, τους θρύλους και τις παραδόσεις που ακολουθούν το Πεντελικό. Επισήμανε και τόνισε επίσης ότι τα μνημεία του Πεντελικού βουνού έχουν ανάγκη από ανάδειξη και διατήρηση ώστε να είναι περισσότερο οργανωμένα και πιο εύκολα επισκέψιμα, γεγονός που θα καθιστούσε το συγκεκριμένο χώρο πόλο έλξης επισκεπτών, αλλά και επιστημονικών ερευνητών.

3

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ κ. Βλάσσης Σιώμος, με την ευκαιρία της δράσης δήλωσε: «Θέλω να σταθώ στην ανταπόκριση χιλιάδων συμπολιτών μας με περιβαλλοντικές ευαισθησίες και με εξοικείωση στον υγιεινό τρόπο ζωής, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Η εντυπωσιακή προσέλευση αυτή του κόσμου είναι συγκινητική και αποτελεί ελπιδοφόρο δείγμα ότι είμαστε σε καλό δρόμο, όσον αφορά την αφύπνισή μας σε θέματα περιβάλλοντος, υγεινού τρόπου ζωής, αλλά και ευαισθησίας για την πολιτιστική μας κληρονομιά. Τους ευχαριστώ ειλικρινά για αυτή τη μαζική ανταπόκριση στις προσπάθειές μας, που στόχος μας είναι να επεκταθούν και να συνεχιστούν. Θα ήθελα για μια φορά ακόμα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον ΣΚΑΙ για τις τόσο αξιόλογες δράσεις και πρωτοβουλίες του καθώς και τον εξαίρετο και με μοναδική γνώση του Πεντελικού, καθηγητή κ. Μανώλη Κορρέ για την πολύτιμη συνδρομή του στην εκδήλωσή μας».

5

Τη δράση στήριξαν έμπρακτα ο κ. Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου και ο κ. Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης Δήμαρχος Πεντέλης.

Παρόντες ήταν ο Γενικός Διευθυντής του Σκάϊ κ. Γιάννης Σπανολιός και ο κ. Αθανάσιος Ρέππας Δασάρχης Πεντέλης.

6

Ακόμη συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Σπάτων-Αρτέμιδας κ. Παναγιώτης Λάμπρου, (μέλος Ε.Ε. ΣΠΑΠ), οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Μαραθώνα Γιάννης Μπουσουλάς (μέλος Ε.Ε. ΣΠΑΠ), Σπάτων-Αρτέμιδας Πέτρος Πουλάκης (μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ) και Πεντέλης Δημήτρης Σταυρόπουλος.

Συμμετείχε ακόμη ο τοπικός σύμβουλος Νέας Πεντέλης Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Τέλος παρόν ήταν ο πρώην Αντιδήμαρχος Χαλανδρίου Σωτήρης Παρασκευόπουλος.

Ο Σ.Π.Α.Π απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, το σωματείο Πεντέλη 2.0 Social Polis και στους χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στην τόσο επιτυχημένη εκδήλωση.

7

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.