Εθελοντικός Καθαρισμός από τον Σ.Π.Α.Π., το Δήμο Κηφισιάς και το Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον στον Κηφισό

Με επιτυχία, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός της κοίτης του Κηφισού σε μία Δράση που οργάνωσαν ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) και ο Δήμος Κηφισιάς, σε συνεργασία με το Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον και κεντρικό σύνθημα Καθαρός Κηφισός – Στηρίζουμε Συμμετέχουμε.

H δράση είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Κυριακή 18 Ιουνίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης.

Παρόντες στη δράση ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, ο Αντιδήμαρχος Εκάλης και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς και Μέλος της ΕΕ του ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού του Δήμου Κηφισιάς και Μέλος του ΔΣ του ΣΠΑΠ Παντελής Παπανικολόπουλος, η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων, Επικοινωνίας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Κηφισιάς Ζέτη Κασιμάτη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κηφισιάς Έφη Κούτση, Γιώργος Σκορδίλης και Γιάννης Τσαγκάρης.

  

Στη δράση συμμετείχαν εργαζόμενοι και εθελοντές του ΣΠΑΠ και του Δήμου Κηφισιάς, ευαισθητοποιημένοι πολίτες, πρόσκοποι, καθώς και μέλη του Συλλόγου «Ο Κηφισός», που δραστηριοποιείται στις Αδάμες, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δημήτρη Κυριαζόπουλο, οι οποίοι αψήφισαν τη ζέστη και πήραν μέρος σε μία ακόμη περιβαλλοντική δράση.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε., Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δράσης:

«Διοργανώνουμε σήμερα μία σημαντική κατά τη γνώμη μου δράση στον Κηφισό. Στόχος της δράσης είναι η προστασία και η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της κοίτης του Κηφισού και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη διατήρηση της ζωντάνιας του υδροφόρου ορίζοντα της Αττικής. Παρά τον καύσωνα, εδώ που βρισκόμαστε τα πλατάνια δημιουργούν μια πιο δροσερή ατμόσφαιρα και ένα τοπίο μαγευτικό που αξίζει να αναδείξουμε, διατηρώντας το καθαρό.

Καθαρίσαμε την κοίτη του ποταμού και απομακρύναμε από αυτή μπάζα και σκουπίδια, ξερά κλαδιά και φύλλα που είχαν σωρευθεί εδώ αρκετό καιρό, με αποτέλεσμα να αποτελούν εστία μόλυνσης, αλλά και να δημιουργούν μία παραφωνία στο φυσικό περιβάλλον που υπάρχει γύρω από το ποτάμι.

Καταφέραμε η περιοχή να γίνει και πάλι προσβάσιμη ώστε να ξαναμοιάζει με αυτό που ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια. Καθαρίσαμε το χώρο από μπάζα, σκουπίδια, ξερά κλαδιά και φύλλα.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την προσέλευση των εθελοντών συμπολιτών μας, των προσκόπων, των συλλόγων και ομάδων πολιτών καθώς και των εθελοντικών ομάδων, οι οποίοι παρά τον καύσωνα επιβεβαίωσαν για ακόμη μία φορά σήμερα ότι το εθελοντικό κίνημα στην περιοχή μας και όχι μόνον, ενισχύεται καθημερινά.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΣΚΑΪ και το «Όλοι μαζί μπορούμε και στο Περιβάλλον» που εδώ και πολλά χρόνια είναι αρωγός του ΣΠΑΠ. Ένα ευχαριστώ σε όλους όσους ήρθαν σήμερα εδώ στην περιοχή του Κηφισού στην Κηφισιά, όλους εκείνους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες που κάθε φορά είναι μαζί μας και φυσικά τους εργαζομένους και εθελοντές του ΣΠΑΠ. Ελπίζω η συμμετοχή και στις επόμενες δράσεις μας, να είναι ακόμη πιο μαζική και πιο δυναμική».

  

Ο Σ.Π.Α.Π απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Γιάννη Σπανολιό και στον κ. Γιώργο Κεραμιτζόγλου από τον ΣΚΑΪ, για την πολύτιμη στήριξή τους σε όλες ανεξαιρέτως τις δράσεις του Συνδέσμου.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους χορηγούς δράσης: το Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΪ, τις εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΧΤΥΠΟΣ, ΒΟΡΕΙΝΗ, ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ, ΔΗΜΟΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ Ανατολικής Αττικής, τις ηλεκτρονικές εφημερίδες ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΘΕΣΗ, ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ και VrilissiaNews, τη Δ.ΕΠ.Α., την Εταιρία ΒΙΚΟΣ, τα σούπερ μάρκετ AB Βασιλόπουλος, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και TheMart.

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.