Χωρίς άμεσα και χειροπιαστά αποτελέσματα, αλλά με δυνατότητες λύσεων η συνάντηση των Συνδέσμων Αττικής με συνεργάτες της Αν. Υπουργού κας Ρ. Αντωνοπούλου

Χωρίς άμεσα και χειροπιαστά αποτελέσματα, αλλά με δυνατότητες εξεύρεσης λύσεων διεξήχθη συνάντηση Προέδρων και εκπροσώπων του Συντονιστικού Οργάνου των Συνδέσμων Δήμων Αττικής με τον κ. Γρηγόρη Μαλάμη, Επικεφαλής του Ιδιαίτερου Γραφείου της Αναπληρώτριας Υπουργού Απασχόλησης κας Ράνιας Αντωνοπούλου, αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει από τη μη συμπερίληψη των Συνδέσμων των Δήμων στους δικαιούχους Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας.

Στην αντιπροσωπεία του Συντονιστικού μετείχαν ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, το Μέλος του ΔΣ ΣΠΑΠ και Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Δημήτρης Λιανός, ο Αντιπρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ και Δημοτικός Σύμβουλος Χαϊδαρίου Δημήτρης Τσατσαμπάς, εκ μέρους του ΑΣΔΑ ο Δημοτικός Σύμβουλος Χαϊδαρίου Ανδρέας Μποζίκας, ο Σύμβουλος του ΣΥΝΠΑ και Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αχαρνών Βασίλης Λαζάρου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Βαρβάρας και μέλος της ΕΕ του ΠΕΣΥΔΑΠ Ανδρέας Λεωτσάκος και ο Ειδικός Σύμβουλος του ΣΠΑΥ Νίκος Δημόπουλος.

Το θέμα αφορά όλους τους Συνδέσμους των Δήμων της Αττικής και έχει την απόλυτη συμφωνία και συνδρομή της ΚΕΔΕ (επιδόθηκε και σχετική επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη) και σχετίζεται με τη δυνατότητα να συμπεριληφθούν και οι Σύνδεσμοι στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (πεντάμηνα).

Αποδεδειγμένα, η μακροχρόνια πορεία τωνΣυνδέσμων, έχει δικαιώσει την ύπαρξή τους, αφού και σημαντικό έργο παρέχουν και ιδιαίτερα χρήσιμοι είναι με το συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτουν, σε σχέση με τους μεμονωμένους Δήμους, αυτό της Διαδημοτικής Συνεργασίας.

Παρά την κατανόηση που επέδειξε ο Διευθυντής του Γραφείου της κας Υπουργού δεν είχε την περαιτέρω δυνατότητα να δώσει άμεση απάντηση για τη λύση του προβλήματος, παραπέμποντας τους Συνδέσμους σε συνεννόηση με τους Δήμους μέλη τους και την άντληση προσωπικού από τους συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα που θα διατεθούν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διότι αυτό προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Στην υπόμνηση των Συνδέσμων ότι ζητούνται μόνον 300 δικαιούχοι του προγράμματος εκ των συνολικά 33.000, η απάντηση ήταν και πάλι η παραπομπή στους Δήμους Μέλη των Συνδέσμων. Παρόλα αυτά οι εκπρόσωποι των συνδέσμων έλαβαν τη δέσμευση ότι στο επόμενο πρόγραμμα θα συμπεριληφθούν και οι Σύνδεσμοι ξεχωριστά.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Ευχαριστούμε το Διευθυντή της κας Υπουργού για τη συνάντηση και την ενημέρωση. Παρά την όποια δυσκολία να δεσμευθεί το Υπουργείο για συμμετοχή των Συνδέσμων στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, το αίτημά μας ήταν μικρό (300 στους 33.000) σε σχέση με το σύνολο. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να βρούμε ένα modus vivendi και να λύσουμε το θέμα της στελέχωσης των Συνδέσμων προκειμένου να φέρουν σε πέρας με πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα το δύσκολο και πολυποίκιλο έργο που επιτελούν. Είναι θετικό το γεγονός ότι υπάρχουν περιθώρια για την επίλυση του θέματος και θα επανέλθουμε με νέες προτάσεις, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που μας δόθηκαν από τον κ. Μαλάμη, ώστε ακόμη και με νέα προγράμματα να βρούμε λύση, προκειμένου και οι ανάγκες μας σε προσωπικό να καλυφθούν, αλλά και να βοηθήσουμε στην καταπολέμηση της ανεργίας σε τούτη τη δύσκολη συγκυρία που περνάει η χώρα μας. Οι Σύνδεσμοι των Δήμων θα είμαστε παρόντες σε κάθε προσπάθεια που θα συμβάλλει στην δημιουργία και ανάπτυξη και νέων καινοτόμων κοινωφελών προγραμμάτων που απαντούν και συμβάλλουν με αποτελεσματικότητα στην ανθρωπιστική κρίση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.