Το δικό του μήνυμα έδωσε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Πρόεδρος της Πολιτικής Προστασίας και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάστηκε για πρώτη φορά  το 1931 σ’ ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ζώων ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Πρόεδρος της Πολιτικής Προστασίας και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος έδωσε το δικό του μήνυμα:

«Ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου καθώς όλα τα όντα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή. Κάθε ζώο δικαιούται φροντίδα και προστασία και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποβάλλεται σε κακομεταχείριση. Για κάποιους ανθρώπους δυστυχώς τα ζώα δεν είναι πάρα ένα “αξεσουάρ” για άλλους βέβαια παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή τους. Εμείς οι άνθρωποι θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί καθώς κάθε μόλυνση ή καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος οδηγούν στη γενοκτονία.

Η κοινωνία έχει υποχρέωση να προστατεύει τα ανυπεράσπιστα μέλη της. Μόνο μέσα από την αύξηση της ευαισθητοποίησης και της εκπαίδευσης, μπορεί να δημιουργηθεί ένας κόσμος, όπου τα ζώα θα τυγχάνουν καλής διαβίωσης.»

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.