Τον Δήμο Πεντέλης επισκέφθηκε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης επισκέφθηκε χθες Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 τον Δήμο Πεντέλης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Πεντέλης.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε από την Δήμαρχο Δήμητρα Κεχαγιά, για τα θέματα του Δήμου Πεντέλης, που αφορούν την ανάπλαση του Πεντελικού βουνού και κυρίως την προστασία του.

Μετά την ενημέρωση, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος μαζί με τη Δήμαρχο Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, συνόδευσαν τον Υπουργό Θόδωρο Σκυλακάκη στην περιοχή που κάηκε τον Ιούλιο του 2022, προκειμένου ο Υπουργός να έχει προσωπική άποψη για την συγκεκριμένη περιοχή που γίνονται εθελοντικές αναδασώσεις και που θα δημιουργηθεί το δασικό πάρκο Πεντέλης.

Ο Βλάσσης Σιώμος, ενημέρωσε αναλυτικά, τον Υπουργό για τα σημεία που πέρασε η πυρκαγιά και για τις εθελοντικές δράσεις αναδάσωσης που πραγματοποιούνται στη συγκεκριμένη περιοχή από τον ΣΠΑΠ σε συνεργασία με τον Δήμο Πεντέλης από τον Οκτώβριο του 2022.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Υπουργού Θόδωρου Σκυλακάκη, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Είχαμε την τιμή και την χαρά να επισκεφτεί τον Δήμο μας και σημεία του Πεντελικού, ο φίλος Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης. Αφού ενημερώθηκε αναλυτικά από την Δήμαρχο Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά για τα θέματα του Δήμου μας που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, ο Υπουργός ζήτησε να έχει προσωπική άποψη της περιοχής που κάηκε το περσινό καλοκαίρι και που θα δημιουργηθεί το δασικό πάρκο της Πεντέλης. Ενημερώθηκε αναλυτικά για τις εθελοντικές αναδασώσεις που πραγματοποιούμε στην συγκεκριμένη περιοχή καθώς και για ενέργειες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν για τη δημιουργία του δασικού πάρκου Πεντέλης.

Ο Υπουργός, ο οποίος είναι γνώστης της σύγχρονης τεχνολογίας και διακρίνεται για την ρεαλιστικότητα του στην διαχείριση των πόρων αφού ενημερώθηκε, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Δήμαρχο Δήμητρα Κεχαγιά και στην ομάδα της».

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.