Σ.Π.Α.Π.: Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πικερμίου συνεχίσθηκε η σειρά δράσεων Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Εκπαίδευσης Μαθητών Δημοτικών Σχολείων

Στο 1οΔημοτικό Σχολείο Πικερμίου πραγματοποιήθηκε μια ακόμη δράση Βιωματικών Εργαστηρίων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για παιδιά Δημοτικών Σχολείων των Δήμων – Μελών του πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), με γενικό τίτλο «Δίνω μια δεύτερη ευκαιρία στα σκουπίδια».

Στόχος του Σ.Π.Α.Π., με αυτές τις βιωματικές δράσεις είναι τα παιδιά να εξοικειωθούν από πολύ νωρίς, με τη μείωση, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση υλικών. Ένας ακόμη ρόλος που καλείται να διαδραματίσει το πρόγραμμα είναι η ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών σε θέματα βιώσιμης διαχείρισης και αξιοποίησης των απορριμμάτων. Στις Βιωματικές Δράσεις συμμετέχουν παιδιά των τριών μεγαλύτερων τάξεων (Δ, Ε και ΣΤ).  Με την έναρξη του εργαστηρίου γίνεται μια εισαγωγική – διαδραστική παρουσίαση με την οποία τα παιδιά μαθαίνουν για τις έννοιες της μείωσης, της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης απορριμμάτων και στη συνέχεια λειτουργούν συμμετοχικά αξιοποιώντας ένα παλιό μπλουζάκι, παλιές εφημερίδες και μια χάρτινη συσκευασία από γάλα ή χυμό, με τα οποία και δημιούργησαν μια πάνινη τσάντα, ένα μικρό κάδο απορριμμάτων και ένα πορτοφόλι.

Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει εδώ 3 μήνες και συνεχίζει να πραγματοποιείται σε Δημοτικά Σχολεία των 12 Δήμων – Μελών του Συνδέσμου.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Πραγματοποιούμε σήμερα, εδώ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πικερμίου την 9η κατά σειρά δράση στο πλαίσιο της σειράς Βιωματικών Εργαστηρίων που οργανώνουμε εδώ και λίγο καιρό με γενικό τίτλο «Δίνω μία δεύτερη ευκαιρία στα σκουπίδια» για παιδιά δημοτικών σχολείων.

Αυτές οι δράσεις αποτελούν τμήμα της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλει ο Σ.Π.Α.Π. για την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς στην προστασία του περιβάλλοντος και της φύσης. Και η σημερινή 9η δράση προσπαθεί, όπως και οι προηγούμενες, να δείξει στα παιδιά, τη χρησιμότητα της μείωσης, της ανακύκλωσης, αλλά κατά βάση της επαναχρησιμοποίησης των απορριμμάτων που συνήθως πετάμε, αλλά μπορούμε και πρέπει να ανακυκλώνουμε.  Όλο αυτό πραγματοποιείται σαν ένα παιχνίδι μέσα από ένα βιωματικό, διαδραστικό, διασκεδαστικό εργαστήρι, κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά μετέτρεψαν τα υλικά που έφεραν από το σπίτι, σε πορτοφολάκι, τσάντα και μικρό κάδο απορριμμάτων για το γραφείο τους.

Θα ήθελα να συγχαρώ τους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα για την προθυμία, το ζήλο και την ιδιαίτερη επιδεξιότητα που επέδειξαν, τους γονείς για την υποστήριξη τους. Θα ήθελα επίσης, να ευχαριστήσω θερμά τους εκπαιδευτικούς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πικερμίου για την βοήθεια στη διοργάνωση της σημερινής δράσης μας, αλλά και για την περιβαλλοντική τους ευαισθησία γενικότερα».

 

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.