Σ.Π.Α.Π.: Καθαρισμοί και αποψιλώσεις αστικών και περιαστικών περιοχών στο Δήμο Πεντέλης

Ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) πραγματοποιεί καθαρισμούς ξερών χόρτων και κλαριών και αποψιλώσεις σε περιαστικές και κατοικημένες περιοχές στο Δήμο Πεντέλης, καθώς βρισκόμαστε ήδη στην αντιπυρική περίοδο.

Ειδικότερα, εργαζόμενοι του Σ.Π.Α.Π. καθάρισαν από ξερά χόρτα το Άλσος που βρίσκεται απέναντι από την Μονή Πεντέλης και πέριξ της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, το δασάκι στην εκκλησία του Αγίου Σεραφείμ, τις εγκαταστάσεις των Δασοπροσκόπων Πεντέλης, ενώ τις τελευταίες μέρες έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος  στις παλαιές κατασκηνώσεις, όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις και οχήματα του Δήμου Πεντέλης, σημείο στο οποίο ο Δήμος εναποθέτει όσα κλαριά και χόρτα μαζεύει από τις γειτονιές του.

 

 

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου Βλάσσης Σιώμος της ΚΕΔΕ δήλωσε:

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύνδεσμός μας έχει εκπονήσει και υλοποιεί πρόγραμμα καθαρισμών και αποψιλώσεων σε όλους τους Δήμους Μέλη.   Πραγματοποιήσαμε καθαρισμούς και αποψιλώσεις σε επίκαιρα αστικά και περιαστικά σημεία στο Δήμο Πεντέλης, με στόχο των καθαρισμό όσο το δυνατόν περισσότερων περιοχών. Το πιο επικίνδυνο σημείο, όπου και συνεχίζουμε είναι οι πρώην κατασκηνώσεις, εκεί όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις και ο όρχος οχημάτων του Δήμου Πεντέλης. Στο σημείο αυτό έχουν συσσωρευθεί τεράστια ποσότητα ξερών κλαριών και εύφλεκτης ύλης που αποτελούν σημαντικότατο κίνδυνο πυρκαγιάς.

Χρησιμοποιούμε όλες μας τις δυνάμεις, παρά τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, τόσο του Σ.Π.Α.Π., όσο και των δομών του Κράτους και επιστρατεύουμε κάθε διαθέσιμο μηχάνημα, όχημα και μέσο προκειμένου να δημιουργήσουμε συνθήκες ασφάλειας σε όσο το δυνατόν περισσότερες αστικές και περιαστικές περιοχές μπορούμε και να προετοιμαστούμε σωστά για κάθε δυσάρεστο ενδεχόμενο.

Συνεχίζουμε να φροντίζουμε το περιβάλλον όλο το έτος, με διάφορους τρόπους, όπως η κάθε εποχή του χρόνου επιβάλλει.  Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη, η οποία είναι πολύ σημαντική για την προστασία του Πεντελικού.

Θα συνεχίσουμε και τις επόμενες εβδομάδες να πραγματοποιούμε ανάλογες δράσεις προκειμένου να καλύψουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση μπορούμε και να συμβάλλουμε με αυτόν τον τρόπο στην καλύτερη πρόληψη, αλλά και αναβάθμιση του πρασίνου των Δήμων Μελών και του Πεντελικού μας».

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.