Σ.Π.Α.Π.: Καθαρισμοί και αποψιλώσεις αστικών και περιαστικών περιοχών των Δήμων Μελών του Συνδέσμου

Ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) υλοποιεί τους καθαρισμούς και τις κοπές ξερών χόρτων σε διάφορες περιοχές των Δήμων – Μελών του. Με αυτό τον τρόπο βοηθά όσο το δυνατόν περισσότερο στις εργασίες αντιπυρικής προστασίας που πραγματοποιούν οι Δήμοι Μέλη του Σ.Π.Α.Π. Τις τελευταίες ημέρες συνέδραμε τον Δήμο Πεντέλης καθαρίζοντας διάφορα σημεία στα όρια ευθύνης του.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου Βλάσσης Σιώμος της Κ.Ε.Δ.Ε. δήλωσε:

«Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, το πρόγραμμα καθαρισμών και αποψιλώσεων σε όλους τους Δήμους Μέλη μας, που όπως κάθε χρόνο σχεδιάσαμε και υλοποιούμε. Χρησιμοποιούμε το νέο μας πολυμηχάνημα έργου που φέρει εξοπλισμό με καταστροφέα χόρτων, αλλά και κάθε διαθέσιμο μηχάνημα, όχημα και μέσο προκειμένου να επιτύχουμε στην προσπάθεια μας να μειώσουμε τον κίνδυνο εκδήλωσης δυσάρεστων φαινομένων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Τις αμέσως προηγούμενες ημέρες, πραγματοποιήσαμε καθαρισμούς και αποψιλώσεις σε επίκαιρα αστικά και περιαστικά σημεία στο Δήμο Πεντέλης, με ιδιαίτερη έμφαση στα πολλά ξερά χόρτα, δεδομένου ότι φέτος λόγω και των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν από τα μέσα του χειμώνα έως το τέλος της άνοιξης, η βλάστηση είναι ιδιαίτερα έντονη και οι δράσεις καθαρισμών πρέπει να είναι συνεχείς και επαναλαμβανόμενες, ώστε να βεβαιωθούμε ότι μειώνουμε τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Ανάλογες δράσεις θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε, προκειμένου να καλύψουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση μπορούμε, παρά το γεγονός ότι είμαστε σε επιφυλακή λόγω της αντιπυρικής περιόδου.  Θεωρούμε όμως ιδιαίτερα σημαντική την πρόληψη, η οποία είναι πολύ σημαντική για την προστασία και αναβάθμιση του δασικού πλούτου του Πεντελικού αλλά και των περιοχών των δήμων- μελών μας».

 

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.