Συνεχίσθηκαν στο Λύκειο Πεντέλης οι επιμορφωτικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης Μαθητών για την Οδική Ασφάλεια που διοργάνωσε ο Σ.Π.Α.Π. σε συνεργασία με το Ι.Ο.ΑΣ. και την ευγενική υποστήριξη της Κ.Ε.Δ.Ε.

Συνεχίσθηκαν οι ενημερωτικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών για την Οδική Ασφάλεια που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και την ευγενική υποστήριξη της Κ.Ε.Δ.Ε.

Η 2η δράση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των μαθητών του Λυκείου Πεντέλης ήταν χωρισμένη και πάλι σε δύο φάσεις: α) την ενημερωτική και β) τη βιωματική, κατά την οποία οι μαθητές είχαν και πάλι την ευκαιρία με τη χρήση εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας (προσομοιωτή ανατροπής, προσομοιωτή πρόσκρουσης, γυαλιά προσομοίωσης μέθης κλπ), να ζήσουν την εμπειρία ανατροπής, πρόσκρουσης και οδήγησης υπό μέθη με βιωματικό τρόπο.

  

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δράσης:

«Ο Σύνδεσμός μας συνεχίζει τις δράσεις στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών μας για ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά κυρίως της νέας γενιάς γύρω από σημαντικά ζητήματα που αφορούν την κοινωνία μας, κυρίως γύρω από θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας.

Για ακόμη μία φορά η συμμετοχή των μαθητών ήταν ενεργητική και ενθουσιώδης, γεγονός που αποδεικνύει την ευαισθησία τους στα σημαντικά κοινωνικά θέματα όπως αυτό των τροχαίων ατυχημάτων και των εκατοντάδων θυμάτων που θρηνούμε κάθε χρόνο στους δρόμους. Και εδώ θα επαναλάβω ότι ο αριθμός των θυμάτων σε Μάνδρα και Μάτι που θεωρούμε δικαίως ως εθνική τραγωδία, είναι το ένα τρίτο περίπου των 314 θανάτων που με βάση τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας έχουν σημειωθεί στο πρώτο μόνον εξάμηνο του 2018. Η μάστιγα αυτή για την κοινωνία μας αποτελεί παράλληλα τροχοπέδη και στην ανάπτυξη της χώρας μας και για το λόγο αυτό όλοι έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την εξάλειψη τους.

Η επιτυχία των συγκεκριμένων δράσεων στα Λύκεια του Δήμου Πεντέλης, μας δίνει το έναυσμα να προχωρήσουμε σε ακόμη μία ανάλογη δράση, που όμως θα απευθύνεται ευρύτερα στους συμπολίτες μας και όχι μόνον σε μαθητές.

Ευχαριστούμε για άλλη μία φορά τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, καθώς και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης για την δυνατότητα που μας δίνουν να υλοποιήσουμε αυτές τις δράσεις που εφοδιάζουν την νεολαία μας και τους μελλοντικούς νέους οδηγούς, με κουλτούρα κυκλοφοριακής αγωγής για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στους δρόμους».

  

 

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.