Στον ΣΠΑΠ το Βραβείο για Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση της Νέας Γενιάς των Greek Green Awards 2019

Στον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), απονεμήθηκε το Βραβείο για την Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση της Νέας Γενιάς στην Κατηγορία Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση των GreekGreenAwards2019. Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε Φορείς Αυτοδιοίκησης για Βέλτιστες Πρακτικές Φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, της Κ.Ε.Δ.Ε. και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Το Βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος, μαζί με τον Αντιπρόεδρο του Σ.Π.Α.Π., Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και Υποψήφιο Δήμαρχο Σπάτων Αρτέμιδας Πέτρο Πουλάκη, καθώς και εθελοντές του Συνδέσμου. Το Βραβείο απένειμε στον Σ.Π.Α.Π. ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Υπολοίπου Αττικής της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Μπούρας.

Οι προτάσεις για τις βέλτιστες πρακτικές και τις δράσεις των φορέων ΟΤΑ στους τομείς του Περιβάλλοντος, των τεχνολογιών αιχμής, της εξοικονόμησης ενέργειας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της Ανακύκλωσης προϊόντων και υλικών και της κυκλικής οικονομίας που υπεβλήθησαν από ΟΤΑ αλλά και ιδιωτικούς φορείς, αξιολογήθηκαν, βαθμολογήθηκαν και βραβεύθηκαν από ειδική επιστημονική επιτροπή υψηλού κύρους.

  

Η πρόταση το Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού, η οποία επικεντρώθηκε στις δράσεις που πραγματοποιεί για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς αξιολογήθηκε στις 3 καλύτερες προτάσεις, από τις 125, που υποβλήθηκαν συνολικά.

Στην τελετή απονομής παραβρέθηκαν και απένειμαν βραβεία ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Δημαράς, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, οι πρώην Υπουργοί της και Βουλευτές της Ν.Δ. Κώστας Σκρέκας, Γιώργος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας και η Βουλευτής Χαρά Καφαντάρη.

 

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος παραλαμβάνοντας το Βραβείο αφού ευχαρίστησε την Επιτροπή για την επιλογή της να βραβεύσει το Σύνδεσμο, δήλωσε:

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος για αυτό το Βραβείο. Θεωρώ τη βράβευση αυτή, την σημαντικότερη στην 21ετή Αυτοδιοικητική διαδρομή μας. Και αυτό γιατί πρόκειται Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Νέας Γενιάς.

Και ιδιαίτερη τιμή και χαρά όταν στην σημαντική αυτή στιγμή είναι μαζί μας σημαντικότατες προσωπικότητες όπως ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο βουλευτής και π. Υπουργός Θανάσης Μπούρας, ο συντοπίτης μας υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Δημαράς, ο καθηγητής Τεκτονικής-Γεωλογίας-Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμης Λέκκας, πολλοί Δήμαρχοι και συνάδελφοι Αυτοδιοικητικοί από όλη την Ελλάδα.

Ο Σύνδεσμος μας έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς με ποικίλες δράσεις.   Και αυτό γιατί η σχέση της σημερινής νέας γενιάς, αλλά και των μελλοντικών νέων γενεών, με τη φύση πρέπει να επαναπροσδιοριστεί και οι μαθητές πρέπει να κατανοήσουν τα βασικά περιβαλλοντικά προβλήματα ώστε πρώτοι αυτοί να συμβάλουν ενεργά στην έξοδο από την οικολογική κρίση που βιώνεται τις τελευταίες δεκαετίες.  Με τις δράσεις και τα προγράμματα ευαισθητοποίησης επιδιώκεται η καλλιέργεια δεξιοτήτων, όπως η επαφή με την έρευνα, η ανταλλαγή απόψεων και η έκφραση ιδεών, αλλά και η ανάδειξη αξιών, όπως ο εθελοντισμός και η προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

Εν κατακλείδι θα λέγαμε ότι οι επιτυχημένες δράσεις ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς σε περιβαλλοντικά ζητήματα οδηγούν στη δημιουργία και καλλιέργεια των αυριανών υπεύθυνων πολιτών που θα συμμετέχουν ενεργά στην αντιμετώπιση σύγχρονων προβλημάτων.  Oδικός μας ρόλος είναι να παραδώσουμε στις νέες γενιές ένα περιβάλλον καλύτερο από εκείνο που εμείς παραλάβαμε.

Αφιερώνω αυτό το Βραβείο σε όλους τους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους εθελοντές που έχουν μέχρι σήμερα συμμετάσχει στις περιβαλλοντικές μας δράσεις».

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.