Πραγματοποιήθηκε η 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, υπό τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας, Αντιπρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και Πρόεδρο του ΣΠΑΠ Βλάσση Σιώμο.

Υπό τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας, Αντιπρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και Πρόεδρο του ΣΠΑΠ Βλάσση Σιώμο πραγματοποιήθηκε η 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, με θέμα την επικείμενη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Ειδικότερα στη Συνεδρίαση τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν διεξοδικά από τον Πρόεδρο της Επιτροπής για τα προβλήματα που απασχολούν τους δήμους εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, αλλά και τις επιπτώσεις από την πρωτοφανή θεομηνία «Μήδεια» τα οποία κωδικοποιήθηκαν και τέθηκαν στους υπουργούς Νίκο Χαρδαλιά και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στις τηλεδιασκέψεις που έγιναν για τα υπάρχοντα προβλήματα Πολιτικής Προστασίας το προηγούμενο διάστημα.

Επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής ενημέρωσε για τα θέματα που συζητήθηκαν στις τηλεδιασκέψεις με τους εκπροσώπους της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας που συμμετείχε στην  τηλεδιάσκεψη, ενημέρωσε για την πρόοδο της μελέτης που έχει αναλάβει να εκπονήσει, για την ομάδα άμεσης επέμβασης της ΚΕΔΕ, η οποία θα επεμβαίνει άμεσα μετά την εκδήλωση περιστατικών με σκοπό να παρέχει τεχνογνωσία στους πληγέντες δήμους στο συνκαταστροφικό και κυρίως στο μετακαταστροφικό στάδιο.

Τα παρόντα  μέλη στην τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας επικεντρώθηκαν στα σοβαρά προβλήματα Πολιτικής Προστασίας εν όψει αντιπυρικής περιόδου, τόνισαν τις σοβαρότατες επιπτώσεις από την πρωτοφανή θεομηνία Μήδεια και πρότειναν ιδέες και λύσεις προκειμένου να υπάρξει επίλυση των υπαρχόντων προβλημάτων που απασχολούν τους δήμους της χώρας μας.

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.