Ο Σ.Π.Α.Π. διευρύνει το πρόγραμμα αποκατάστασης των κατεστραμμένων δασικών δρόμων στο Πεντελικό

Ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), συνδράμοντας το Δασαρχείο Πεντέλης, που έχει την αρμοδιότητα συντήρησης του δασικού οδικού δικτύου, συνεχίζει να πραγματοποιεί εκτεταμένες εργασίες ολικής αποκατάστασης δασικών δρόμων του Πεντελικού, οι οποίοι είναι κατεστραμμένοι επί πολλά χρόνια, διανοίγοντας αυτή και την προηγούμενη εβδομάδα το δασικό δρόμο που οδηγεί από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης στο Σταθμό Φυσικού Αερίου του Υψώματος Χρυσούλη.

Πρόκειται για σημαντική και αναγκαία παρέμβαση, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος δρόμος είχε καταστραφεί εδώ και πολλά χρόνια από τις έντονες βροχοπτώσεις και ήταν απροσπέλαστος από τα Πυροσβεστικά οχήματα σε περίπτωση ανάγκης.

Η αποκατάσταση, των δασικών δρόμων γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες και την επίβλεψη του Δασαρχείου Πεντέλης και θα συνεχιστεί και σε άλλα σημεία του Πεντελικού.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος δήλωσε σχετικά:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που εφέτος καταφέρνουμε να υλοποιήσουμε εκτός από το ετήσιο πρόγραμμα συντήρησης δασικών δρόμων που υλοποιούμε εδώ και τέσσερα χρόνια, ένα επιπλέον σχέδιο, το οποίο φιλοδοξεί να ολοκληρώσει την διάνοιξη και οριστική αποκατάσταση περιφερειακών δασικών δρόμων που είναι κατεστραμμένοι εδώ και πολλά χρόνια, από τότε που το δασαρχείο Πεντέλης διέθετε δικό του ερπυστριοφόρο μηχάνημα.  Οι επιπλέον αυτές εργασίες θα καταστήσουν ευκολότερες τις ετήσιες συντηρήσεις των δασικών δρόμων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Οι εργασίες αποκατάστασης βρίσκονται σε εξέλιξη, ώστε με την ολοκλήρωσή τους να βελτιωθεί η προσβασιμότητα στο βασικότερο τμήμα του δασικού δικτύου, του Πεντελικού, βοηθώντας στην καλύτερη πρόληψη, αλλά και την ταχύτερη καταστολή σε περίπτωση ανάγκης».

  

 

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.