Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) ολοκλήρωσε τις εργασίες συντήρησης των δασικών δρόμων Αγίων Ασωμάτων, Βρυσούλας και την προέκταση της οδού Δεξαμενής έως και τον δασικό δρόμο που ενώνει τον Κατσουλιέρη με το Λατομείο Μουζάκη.

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) ολοκλήρωσε τις εργασίες συντήρησης  των δασικών δρόμων Αγίων Ασωμάτων, Βρυσούλας και την προέκταση της οδού Δεξαμενής έως και τον δασικό δρόμο που ενώνει τον Κατσουλιέρη με το Λατομείο Μουζάκη.

Τα σημεία που έγιναν οι  συντηρήσεις  των δασικών δρόμων  έγιναν μετά από συνεννόηση με το Πυροσβεστικό Σώμα και το Δασαρχείο Πεντέλης.

Στα πλαίσια των προληπτικών δράσεων πυροπροστασίας που υλοποιεί κάθε χρόνο ο ΣΠΑΠ, υλοποιήθηκαν και οι συντηρήσεις των 3 αυτών δασικών δρόμων, έτσι ώστε να είναι ευκολότερη η πρόσβαση των Πυροσβεστικών Οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος δήλωσε σχετικά:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, που καταφέραμε και υλοποιήσαμε  την συντήρηση των 3  αυτών δασικών, ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα συντήρησης δασικών δρόμων του ΣΠΑΠ για το 2023, πάντα σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα και το Δασαρχείο Πεντέλης.

Παρόλο που οι συντηρήσεις των δασικών δρόμων είναι αρμοδιότητα των κατά τόπους Δασαρχείων, ο ΣΠΑΠ κάθε χρόνο, συνδράμει στο πρόγραμμα αυτό το Δασαρχείο Πεντέλης και τους Δήμους – Μέλη του,  πάντα  σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες του, καθώς πιστεύουμε πως οι συντηρήσεις δρόμων αποτελούν μια από τις σημαντικότερες προληπτικές ενέργειες, που διευκολύνει τη διέλευση των Πυροσβεστικών Οχημάτων, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΣΠΑΠ και άλλων φορέων της Αυτοδιοίκησης που επιχειρούν σε συμβάντα πυρκαγιάς και η διέλευση τους σε καταστραμμένο ή ανύπαρκτο δρόμο είναι αδύνατη».

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.